Forum Główne > Testowo

Lisków, Zbyszki - brak możliwości wyprawienia pociagu.

(1/5) > >>

ISDRowiec1:
Witam, mam taki problem. Otóż pobrałem wersję ISDR - Testowo i od początku zabawy z Liskowa nie przyjąłem żadnego pociągu, ponieważ... Najpierw zacznę od tego, że dostaję telefon z Liskowa czy Zbyszków, z pytaniem czy droga dla pociągu xyz jest wolna na co odpowiadam, że tak. Po chwili jednak mam kolejny telefon z informacją, że osoba xyz nie może wyprawić pociągu o numerze xxxx. O ile ze Zbyszków udało mi się przyjać kilka razy pociąg, o tyle z Liskowa ani razu jeszcze do mnie pociag nie przyjechał i nie wiem czy to jakiś błąd, czy tak ma być, ale patrząc na to z drugiej strony to trochę bezsensu pociągi wpisywać w rozkład z Wilamowic, skoro i tak nic nie może przyjechać. Pozdrawiam.

Zacha:
A może byś tak kolego dał łaskawie blok Poz do Liskowa, skoro dałeś wolną telefonicznie?

Paweł:
Najczęściej zadawane pytania, pkt 4.

MaKu:
Żeby Liskowo mogło wyprawić pociąg do Ciebie muszą być spełnione dwa warunki.
1) Danie wolnej drogi telefonogramem "Dla poc xxxxx droga jest wolna".
2) Blok pozwolenia musi być zablokowany.

Jak na obrazku niżej. Naciskasz przycisk Poz1L przez 1 sekunde, aby szczelina z blokiem Poz1L zmieniła kolor na czerwony.

Paweł Piotr:
Kiedyś tak było, żeby samodzielnie stanąć za pulpitem, trzeba było zdać tzw. autoryzację, która między innymi obejmowała kontrolę wiedzy z obsługi urządzeń srk i zasad działania urządzeń srk...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej