Forum Główne > Inne

Poszukuję instrukcji Ia-5

<< < (2/3) > >>

jageer:

--- Cytat: stanislaw57 w 25 Listopad 2012, 17:17:04 ---Może odpowiedź przyniesie Rozporządzenie MI z 18.02.2011r (Dz.U. Nr 59 poz.301)

--- Koniec cytatu ---

Dlatego pytałem, bo tam jest wykaz godzin i wariantów nauki i egzaminów na dane stanowisko.

zolwik:

--- Cytat: jezior w 25 Listopad 2012, 13:43:34 ---Instrukcja nazywa się Ia-5 ale nikt z szefostwa nie chce jej rozpowszechniac bo pracownik mógłby np czegoś odmówić przykładowo nie podejść do autoryzacji ze względu na zbyt mała ilośc godzin szkolenia.

--- Koniec cytatu ---

o tym sie domyślasz czy stwierdzasz fakty?

jezior:
Przytocze fragment jednego z pism który Zwiazek Zawodowy Dyzurnych Ruchu otrzymał z centrali Biura Spraw Pracowniczych:
...Zgodnie z instrukcją Ia-5 paragraf 24 ust. 3 Uzyskanie autoryzacji powinno być poprzedzone przeszkoleniem praktycznym na stanowisku w miejscu pracy. Zakres i czas trwania tego szkolenia oraz tryb przeprowadzania autoryzacji okresla kierownik jednostki organizacyjnej, uwzgledniając doświadczenie zawodowe pracownika oraz warunki na stanowisku w miejscu pracy. Czas ten nie moze byc krotszy niz conajmniej dwie zmiany robocze.

Potrzebuję pełna instyrukcję, zarządzenia o których piszecie znam. I dziekuje za wszystkie odpowiedzi.

jageer:
Jeżeli miałeś np. przygotowanie zawodowe na danym posterunku albo znasz SRK jakie tam są - ich obsługę, a posterunek jest łatwy i są osoby do wyszkolenia to faktycznie 2-3 dni i masz autoryzację. Czasem ciągną się sprawy papierkowe i można robić i miesiąc albo i dwa.

jezior:

--- Cytat: jageer w 03 Grudzień 2012, 20:08:48 ---Jeżeli miałeś np. przygotowanie zawodowe na danym posterunku albo znasz SRK jakie tam są - ich obsługę, a posterunek jest łatwy i są osoby do wyszkolenia to faktycznie 2-3 dni i masz autoryzację. Czasem ciągną się sprawy papierkowe i można robić i miesiąc albo i dwa.

--- Koniec cytatu ---

Rozumiem Cie, chodzi mi o to że nikt w ISE nie chce mówić na temat tej instrukcji, dlaczego? czy jest tam coś takiego czego pracownik nie powinien wiedzieć?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej