Forum Główne > Inne

Technikum

(1/25) > >>

Pr1:
Cześć,
Chodzę już do drugiej klasy gimnazjum. Za nim się obejrzę będę już w połowie 3 klasy, a nadal nie znalazłem dobrego technikum. Czy zna ktoś dobrą placówkę w pobliżu Warszawy/Pruszkowa w której jest kierunek "Technik Transportu Kolejowego"? Chcę iść na ISDR-a, a wszystkie te kierunki typu: "Technik elektroenergetyk transportu szynowego" jak jest np. w dawnej "Kolejówce" w Warszawie mnie nie interesują, bo praktycznie nic nie mają do dyżurnego ruchu. 

jezior:
Szkoda że nie mieszkasz bliżej Sosnowca, w tutejszym technikum najlepsi uczniowie dostają stypendium od PLKi a w zamian za to oferuja prace po ukończeniu szkoły.
Cargo równierz oferuje stypednium dla przyszłych maszynistów.

Pr1:
Wiem.
Nie dołuj człowieka  :(
Podobno jest jeszcze dobre technikum w Szczecinie i Łodzi. W Szczecinie na 100% najlepsi uczniowie otrzymują ofertę pracy na danym stanowisku. Nie wiem jak w Łodzi.

MaKu:
Zawsze możesz kombinować z internatem. W Szczecinie, nie wiem jak to będzie i jest. Ale ZS nr 4 to już nie to co dawna "kolejówka".
Laboratorium, które było jednym z lepszych w kraju, zostało rozwalone przez nowego dyrektora.

Były urządzenia mechaniczne, kluczowe i pulpil kostkowy, podłączone pod semafory stojące za oknami sali.
Urządzenia były popodłaczane do przekaźników i trzymały wszystkie zależności między sobą.

Jak jest teraz? Boje się, że zostaje tylko nauka teoretyczna...

Pr1:
A ja pójdę na ten kierunek Technik elektroenergetyk transportu szynowego do tego w Warszawie to coś mi to da na ISDR-a? Czy trzeba będzie jeszcze chodzić później na jakieś dodatkowe zajęcia dla dorosłych, bądź studia?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej