Forum Główne > Inne
Technikum
Patryk_SPA:
Przestarzały ten wątek ale to nic :p. Jestem już w 3 klasie gimnazjum i chciałbym się dowiedzieć (ci co chodzili lub ci co wiedzą coś o Technikum Kolejowego w ZS nr 4 w Szczecinie) jakie są tam warunki (jacy nauczyciele,uczniowie czy szkoła na poziomie itp.).Oraz na Maszynistę pociągu najlepiej iść na kierunek technik elektryk czy technik elektroenergetyk transportu szynowego?. Chciałbym tutaj wysłuchać waszych opinii na temat.
Drops:
Ja chodzę do 2 klasy Technikum Kolejowego w Sosnowcu :)
konstruktor80:
--- Cytat: Pr1 w 25 Listopad 2012, 23:39:23 ---Ale przynajmniej nie tracę bezsensowne (chyba) 5 lat na kształcenie się na kierunku "Technik elektroenergetyk transportu szynowego" który nic mi nie da.
P.S Tam chyba są 2 lata kursu.
EDIT:
--- Cytuj ---Nauka w systemie zaocznym trwa dwa lata, zajęcia odbywają się w formie dwudniowych zjazdów, dwa razy w miesiąc
--- Koniec cytatu ---
Zawsze na te 2 lata można zatrudnić się w McDonalds, albo Biedronce ::)
--- Koniec cytatu ---
praca w mcdonald lub Biedronka
wymarzona perspektywa i praca po ciezkich latach nauki
Zacha:
Teraz na maszynistę może przyjść kucharz czy absolwent(ka) socjologii - żywy przykład. Biorą ludzi z ulicy więc wykształcenie jest nie ważne, byleby było średnie. No bo przecież od naprawy jest warsztat a maszynista jest tylko od "kieracenia". Posadzić małpę za nastawnikiem to też pojedzie.
Pr1:
Dżizas... Kiedy ja to napisałem. Ponad dwa lata temu. :o
A co odmówisz jak nie będzie innej pracy?
--- Cytuj ---No bo przecież od naprawy jest warsztat a maszynista jest tylko od "kieracenia".
--- Koniec cytatu ---
No właśnie. A potem zatrzyma Ci się taki Elf, bo mu komputer siadł i bezpiecznik wywaliło, a ten nie wie co zrobić i ściąga z miejscowości x oddalonej o x km całą ekipę, żeby bezpiecznik prztyknąć - też żywy przykład - i 1 h w polu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej