Forum Główne > Inne
Technikum
jageer:
--- Cytat: Pr1 w 25 Listopad 2012, 15:40:04 ---A ja pójdę na ten kierunek Technik elektroenergetyk transportu szynowego do tego w Warszawie to coś mi to da na ISDR-a? Czy trzeba będzie jeszcze chodzić później na jakieś dodatkowe zajęcia dla dorosłych, bądź studia?
--- Koniec cytatu ---
Jak masz znajomości w PLK to tak, jak nie to raczej bym nie liczył na ISDR-a od razu...
Pr1:
Nie musi być od razu ISDR. Wolałbym na zasadzie awansów, bo tak od razu na "głęboką wodę" to też niezbyt dobrze i można się nauczyć więcej od doświadczonych, ale żebym nie był pomywaczem na nastawni ;D
MaKu:
Ja po ukończeniu szczecińkiego Technniku w "kolejówce" i uzyskaniu technika transportu kolejowego od razu dostałem posadę ISDR.
Zacha:
W szczecińskiej kolejówce nie ma obecnie żadnego zawodu związanego z koleją i nie zapowiada się, żeby było inaczej. Co do pracowni ruchowej ZTCW cała idzie na złom. Tak jak pisze Mak absolwenci tech. transportu kolejowego mogą przystąpić do stanowiska ISDR bez dodatkowych egzaminów. W przypadku każdego innego zawodu potrzebny jest kurs.
djuzi:
Pr1: Technik elektroenergetyk transportu szynowego jest olewany przez PLK - dlatego jeśli zamierzasz iść na ISDR to byłaby strata czasu dla Ciebie. Serio. Lepiej zainwestować kasę, by prywatnie zrobić kurs na nastawniczego. Zawód możesz mieć wtedy obojętnie jaki. Tylko technik transportu kolejowego jest pożądany przez PLK na stanowiska ruchowe. Jeśli koniecznie zależy Ci na techniku transportu - podzwoń po dawnych szkołach kolejowych i WCE "Matel Service" i popytaj jakie mają plany na uruchomienie tego kierunku w przyszłym roku szkolnym.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej