Forum Główne > Inne
Technikum
ZiomalCl:
Do szkoły? Bzdura. Na piśmie może i wymagają, jednak nikt do tego nie przykłada wagi. Szczególnie, gdy nabór do tych kolejowych klas jest tragiczny i każda osoba się przyda. Tyle w temacie.
Pr1:
Bzdura, bzdurą, lecz jak na www podają link z "Wykazem jednostek służb zdrowia, do których mogą zgłaszać się uczniowie w celu wykonania badań" to ma coś na rzeczy.
Lexx:
Jak szedłem do technikum (i nie doszedłem tam) to mnie też wysłano do Lekarza Medycyny Pracy na badania. Właśnie tam powiedziano mojemu koledze, że ma zapomnieć o pracy na stanowisku dyżurnego i maszynisty. Zresztą co tu się rozpisywać Panowie :) Każdy z Was który szedł do Technikum kolejowego wie, że papierek był wypisany. Niestety nie wiem czy PLK w ogóle ten papierek potem czyta czy wysyła do swojego lekarza zakładowego.
Co do zapełniania klas to nie tak do końca. Dyrektorzy placówek tylko się cieszą jeśli mogą klasę NIE utworzyć. Mniej problemów, mniej pieniędzy wydanych na zgraję "kretynów", którzy wg nich nic w życiu nie osiągną. Niestety tak to w życiu wygląda bo pamiętajmy, że na każdego ucznia miasto musi wyłożyć pieniądze. To miasto płaci i stara zasada jest taka, że im ich mniej tym lepiej. Moja przygoda z technikum kolejowym właśnie tak się skończyła. Było nas około dwunastu chętnych na klasę kolejową i powiedziano nam won.
Nie żebym tylko narzekał, ale po to tutaj rozmawiamy by zmienić takie chore sytuacje.
Dlatego też pracując przy aktualizacji dokumentu "Master Plan dla transportu kolejowego w Polsce do 2030 roku" wskazywałem Ministerstwu na kształcenie osób młodych. Kładłem też nacisk na rozwój uczelni wyższych pod kątem kolejowym. Zobaczymy co w nowej wersji do hmm 2035-40 roku spłodzi IK hehe bo marnie to widzę.
MaKu:
To teraz inna sprawa. Czy to jest legalne?
W momencie, kiedy kandydat składa CV na dane stanowisko, przyszly pracodawca pokrywa koszt wszelkich badań lekarskich.
A w tym przypadku? Miałbyś robić wszystkie te badania co ja okresowo na własną rękę?
Pr1:
Owszem, bo wg. PLK to Tobie ma zależeć na przyjęciu na stanowisko, a nie im. Tak to widzę.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej