Forum Główne > Testowo

Różności

<< < (4/25) > >>

Paweł:
Próbuję zrobić tak jak mówisz, i u mnie zachowuje się prawidłowo, rusza tylko lok - pokaż screena lub zapis stanu.

rustsaltz:
Proszę nie patrzeć na chaos, niedawno ściągnęliśmy defekta ze szlaku ;)

Paweł:
Tylko że lok nie stoi "częściowo za semaforem", ale za semaforem - nie widzi wyświetlanego na nim sygnału, za to na sygnał zareagował drugi skład. W takich nietypowych sytuacjach już trudno wymagać od AI żeby zachowało się prawidłowo. Po prostu wypraw go z innego toru, ewentualnie podyktuj rozkaz.

PS. Załączony zapis stanu powoduje wywalenie błędu. Co prawda engine się załadowało i mogłem zobaczyć na te składy, ale cała reszta (w tym AI posterunków) już się posypała. Zapewne korzystasz z jakiegoś przerobionego pliku rozkładu - w takich sytuacjach ten plik też załączaj, dotyczy to także przerabianych pulpitów.

rustsaltz:
Owszem, korzystam z przerobionego rozkładu :)
Co do wypuszczenia to sobie poradziłem głosząc luzakowi jazdę na Sz. Wyświetliłem sygnał zastępczy i pojechał sam luzak.

Daniel:
Wpadłem na pewien pomysł, niektórzy mają problemy z tym jak wypełniać dzienniki i inne dokumenty. Jeżeli takie prowadzicie, to chętnie pomogę, coś sprawdze, poradze.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej