Forum Główne > Testowo
Różności
uetam:
--- Cytat: rustsaltz w 29 Grudzień 2010, 16:13:36 ---1. Jak zresetować przejazd?
--- Koniec cytatu ---
Ctrl + prawy przycisk myszy na 'Zerowanie' w okienku RASP-UZK.
--- Cytuj ---2. Czy można w jakiś sposób zresetować blokadę? (poradziłem sobie wprowadzając telefoniczne zapowiadanie i puszczając pociąg na Sz, ale chcę się dowiedzieć czy są inne sposoby)
--- Koniec cytatu ---
W symulatorze nie ma takiej mozliwosci.
Paweł:
--- Cytat: rustsaltz w 29 Grudzień 2010, 16:13:36 ---poc. MPPS 35501 spółki PKP Intercity planowo 1.30 przyjechał 24 minuty przed czasem.
--- Koniec cytatu ---
W standardowym rozkładzie takiego pociągu nie ma. Obstawiam że została źle wpisana godzina odjazdu z sąsiedniego posterunku.
--- Cytat: rustsaltz w 29 Grudzień 2010, 16:13:36 ---SSP myśli, że pociąg tam stoi i nie da się włączyć czujników ani wyzerować.
--- Koniec cytatu ---
RASP powinien sam wykryć że pociąg został cofnięty i wyłączyć ostrzeganie. Jeżeli tak się nie stało i któraś ze stref dalej pokazuje zajętość, system mógł źle policzyć osie i w takiej sytuacji trzeba wyzerować liczniki. Zerowanie powinno być możliwe w każdej sytuacji, jeżeli się nie da, opisz dokładniej na czym polega problem.
--- Cytat: mateu w 29 Grudzień 2010, 16:39:22 ---W symulatorze nie ma takiej mozliwosci.
--- Koniec cytatu ---
W przypadku usterki blokady, po jej naprawieniu blokada zostaje doprowadzona do stanu zasadniczego. Ale normalnie trzeba wprowadzić TZP i czekać aż jakiś pociąg wjeżdżając zwolni blokadę. Chyba że blokada jest specjalnie przystosowana do jazd na szlak i z powrotem (np. do bocznicy szlakowej).
rustsaltz:
P Wt 02:29:31 Automatycznie anulowano polecenie: ZEROWANIE PRZEJAZDU
Na tym polega problem :)
--- Cytuj ---W standardowym rozkładzie takiego pociągu nie ma. Obstawiam że została źle wpisana godzina odjazdu z sąsiedniego posterunku.
--- Koniec cytatu ---
rubryka "+/-" wskazuje te 24 minuty, jeśli to coś zmienia :)
Paweł:
--- Cytat: rustsaltz w 29 Grudzień 2010, 17:11:32 ---P Wt 02:29:31 Automatycznie anulowano polecenie: ZEROWANIE PRZEJAZDU
--- Koniec cytatu ---
Wciśnij ENTER ;)
--- Cytat: rustsaltz w 29 Grudzień 2010, 17:11:32 ---rubryka "+/-" wskazuje te 24 minuty, jeśli to coś zmienia :)
--- Koniec cytatu ---
Nic to nie zmienia, rubryka "+/-" sama się zaktualizuje jeżeli pociąg będzie jechał niezgodnie z rozkładem, nieważne czy jest to spowodowane celowym opóźnieniem czy błędem w rozkładzie. Pytaj lepiej autora rozkładu, ja nawet nie wiem o który rozkład chodzi i nie zgadnę co jest źle.
robert051:
Co do rozkładów i nowego exe. Czy dało by radę zrobić żeby to nowe wersje ISDR powstawały na podstawie ISDR ze zmienionym pulpitem??
Pytam ponieważ jeżeli się załaduję rozkład zewnętrzny do obecnego exe to służba zaczyna się od 00:00 a jak do zmienionego to od 6:00 czyli normalnie.
A widzę że załadowanie zewnętrznego rozkładu powoduje że nie działa funkcja rozpoczęcia służby od danej godziny. To może by zrobić że jak jest rozkład wbudowany to można zacząć od wybranej służby a jak zewnętrzny to ta funkcja jest wyłączona.
Jak już jestem przy temacie tych rozkładów to można by je ładować z Ustawień.
Ew. Jaki trzeba dopisać parametr do pliku isdr.ini żeby móc rozpocząć służbę od wybranej godziny na zewnętrznym rozkładzie??
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej