Forum Główne > Testowo

Różności

<< < (10/25) > >>

Paweł:

--- Cytat: jageer w 02 Styczeń 2011, 13:17:13 ---Wiesz Paweł, u mnie działa ładowanie rozkładu, ale już godziny od której chce nie :D

--- Koniec cytatu ---

Wiem, tam było wymuszenie startu od 6:00, żeby nie próbował ładować pliku startowego, który powodował by błąd. Ale mówimy o wersji podstawowej, a nie o przeróbkach.

fotolokomotyw:
Mam takie pytanie. W natłoku zdarzeń nie poinformowałem SKP o wjeździe pociągu no i oczywiście nie mogę podać bloku końcowego więc jest nie fajnie.
Co w tej sytuacji powinienem zrobić? (Czy w ogóle da się coś z tym zrobić?)

Bloku końcowego też nie mogę podać jak wjedzie mi 675098 ze Zbyszek i posterunek SKP informuje mnie, że pociąg nie ma sygnałów końcowych. Jak to rozwiązać?

Daniel:
Musisz wprowadzić telefoniczne zapowiadanie do sąsiedniego post. zapowiadawczego, jeżeli nie poinformowałeś SKP, wtedy Fabryczne wypuści pociąg na Sz, Ty przyjmujesz też na Sz wracasz blok, zgłaszasz potwierdzenie przyj. pociągu i odwołujesz telef. zapowiadanie.
A w tym drugim przypadku to postępowanie jest długie sprawdzanie ostatniego wagonu, czy jest taki jak w wykazie itd, ale w Testowie to trzeba pewnie jakoś obejść, najlepiej tak jak wyżej napisałem ;)

Paweł:

--- Cytat: fotolokomotyw w 11 Styczeń 2011, 15:34:06 ---Mam takie pytanie. W natłoku zdarzeń nie poinformowałem SKP o wjeździe pociągu no i oczywiście nie mogę podać bloku końcowego więc jest nie fajnie.
Co w tej sytuacji powinienem zrobić? (Czy w ogóle da się coś z tym zrobić?)

--- Koniec cytatu ---

Do zwrócenia bloku Ko w przypadku gdy post. SKP nie potwierdził końcówek (lub gdy uniemożliwia to usterka) służy przycisk pmSKP - wciskasz Ko przy wyciągniętym przycisku pmSKP (tu jest błąd - przycisk powinien być wciskany, a wyciągnięcie powinno zgasić lampkę SKP).

--- Cytat: fotolokomotyw w 11 Styczeń 2011, 15:34:06 ---Bloku końcowego też nie mogę podać jak wjedzie mi 675098 ze Zbyszek i posterunek SKP informuje mnie, że pociąg nie ma sygnałów końcowych. Jak to rozwiązać?

--- Koniec cytatu ---

Można rozwiązać jak wyżej, ale dlaczego nie ma sygnałów końcowych? Wpuściłeś go zezwalając na jazdę manewrową za semafor wjazdowy?

fotolokomotyw:
Nie normalnie jak już słyszałem SSP podałem wjazd semafor wskazał S5 pociąg wjechał i za moment SKP poinformowało mnie, że pociąg nie ma sygnałów końcowych. Otworzyłem podgląd terenu i faktycznie przód normalnie, a tył nic. W żadnych ustawieniach nic nie ruszałem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej