Forum Główne > Testowo
Różności
Zacha:
Jasne, włącz w Debugowaniu tryb TSRK. Na podglądzie terenu pod każdym pojazdem pojawią się takie napisy.
Paweł:
--- Cytat: mateu w 16 Luty 2011, 13:22:00 ---Nie wiem jak to zrobiles, ale u mnie nie ma takiego problemu ;)
--- Koniec cytatu ---
Sprawdzałem, u mnie to też występuje. Pewnie lok po prawej ruszył "za wcześnie".
--- Cytat: Zacha_SW w 19 Luty 2011, 17:55:13 ---włącz w Debugowaniu tryb TSRK.
--- Koniec cytatu ---
Tryb debugowania TSRK konkretnie, samo TSRK to nazwa głównego modułu (engine) symulatora, który odpowiada za ruch pociągów i rysowanie schematu.
MK:
Witam wszystkich
Mam pytanie dotyczące Testowa Wschód i rozkładu jazdy: co należy zrobić z poszczególnymi grupami wagonów pociągu 88771 (przyjazd 13.40). Nie mogę w rozkładzie znaleźć zdawczych 871 i 891, ponadto nie wiem skąd wziąć dla nich lokomotywy oraz gdzie (i czym) wysłać podmienioną grupę wagonów z torów ładunkowych
P.S. Nie chciałem zakładać na takie pytanie nowego wątku, dlatego tutaj post wsadziłem
Zacha:
A czy ty w ogóle rozumiesz na czym polega praca manewrowa? Na grupach wagonów jest jasno napisane "do TF" i "do TZ". Grałeś kiedykolwiek w legendarnego kolejarza, wiesz, jakim koniem prowadzimy prace manewrowe na stacji i wysyłamy nim zdawcze?
MK:
--- Cytat: Zacha w 21 Maj 2011, 00:11:27 ---A czy ty w ogóle rozumiesz na czym polega praca manewrowa?
--- Koniec cytatu ---
Nie rozumiem, dlaczego od razu na mnie naskakujesz?!
Chodzi mi o to, jak postępować zgodnie z konwencją przyjętą w symulatorze "Testowo" - czy mam sobie ściągnąć wcześniej lokomotywę manewrową, czy używać tej, która przyjechała w trakcji podwójnej z pociągiem (wtedy jeden z pociągów zdawczych musiałby pójść z ET22), czy stworzyć rozkład dla dodatkowych pociągów zdawczych (bo nie ma ich wypisanych w rozkładzie jazdy) itp.
Przy okazji gratuluję Autorom symulatorów "Testowo Wschód" i "Testowo Fabryczne" doskonałego pomysłu i jeszcze lepszej realizacji! Mam nadzieję, że będzie się to wszystko dalej rozwijać w tym kierunku.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej