Forum Główne > ISDR - Rozkłady jazdy

PrC31 - rozkłady jazdy dla TW i kolejnych stacji (w przyszłości).

<< < (7/22) > >>

PrC31:
Panie Patryku,

Bochnia jest tam parę stron wcześniej ale na Testowie nie da się przejść symulacji by się nie "zajechać".

Odnośnie rozkładu do Liskowa to zostanie opublikowany dopiero po wydaniu STABILNEJ wersji tego posterunku dla potrzeb symulatora.
Wcześniej nie widzę sensu, bo była kiedyś wersja Ls "dla umiejących szukać". Nie wiem, jak obecnie "od kuchni" wygląda ten post, więc także poczekam na publikację stabilnej wersji, na której, po przejściu ostatecznych testów, plik zostanie udostępniony.

Cierpliwości, Ptaszki i wiewiórki coś mówią, że podobno w grudniu anno domini 201X roku zostanie wydany Ls, a więc już nie długo ;)

Edit:

Rozkład się tworzy. Sporo niespodzianek będzie, lecz także chciałbym wysłuchać SENSOWNYCH sugestii użytkowników: Jakie sytuacje chcielibyście jeszcze ujrzeć w Liskowie ?  Każdy może się wypowiedzieć, specjaliści od pulpitów, oraz Panowie od podawania Sz-ta na Tm także ;)

Generalnie będzie jedno PKP. Tyle, że bez podziału na spółeczki. Oprócz tego przewoźnicy prywatni.
Wiem, że to się nie trzyma "ładu i składu", bo tak nie było w rzeczywistości ale dla urozmajcenia. SWDR będzie działał, przez co symulacja pracy na nastawni będzie bardziej przewidywalna niż miało to miejsce w Bochni.

PrC31:
Cytat z innego tematu:

'
--- Cytat: Droznik w 08 Sierpień 2013, 16:07:21 ---(...)
Malo pociągow - narzekaja ze malo
Pociągi dodoatkowe  - nie wiedza co z nimi zrobic
I weź im dogodź ;p

--- Koniec cytatu ---
"

"Droznik" nie dogodzisz ale skoro mało pociągów, jak i obecność dodatkowych jest "niet" to pozostaje ich "zakatować" np manewrami.
Dwa screeny poniżej. Dodatkowo: usterki na maks, opóźnienia na maks i niech sobie radzą - Ci co grali na "Bochni" to wiedzą, że bezlitosny jestem. Rozkład nie jest oparty na żadnym rzeczywistym. Ma on na celu przetestować, czy podział na spółki, jak i pociągi bez spółki (dawne PKP) będą żyć z sobą w symbiozie w symulatorze. Jak na razie się nie posypało.

Droznik:
Już mi się podoba
Szczególnie Zbyszky, Wilamowyce ;p Spoko oby tylko to dobrze działało i jak sądze będzie troszkę zmian trakcji czy mi się tylko wydawało?

PrC31:
Te wszelkie Zbyszky, Wilamowyce i inne będą poprawione;) Natomiast zmiany lokomotyw będą. Jedynie towarowe i pasażery "przelotowe" Wi-Zb i odwrotnie na razie pojadą bez zmian lokomotyw. Potem się coś wymyśli, jak przejścia lokomotyw między składami. Bowiem za mało będzie torów, jakby nam przyszło zmieniać lokomotywy na 6ciu składach jednocześnie (zakładając opóźnienia ustawione na max) z zachowaniem obiegów. Oczywiście mając na uwadze, że na torach w stacji też coś stoi.

taper:

--- Cytat: PrC31 w 16 Marzec 2013, 20:26:41 ---Prośba do Was: podajcie jakieś paręnaście przykładów na urozmaicenie ruchu. Wybijanie wagonów, dzielenie/łączenie grup, manewry będą. Spory ruch na Spedpol i

--- Koniec cytatu ---
Można dzielić łączyć składy z Wilamowic do Borka i do Testowa. O ile z bruttem to nie jest większy problem, to osobowe trzeba by było wpychać w perony. Do tego kilka lokomotyw na jednym torze do robienia podmian.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej