Forum Główne > ISDR - Rozkłady jazdy

PrC31 - rozkłady jazdy dla TW i kolejnych stacji (w przyszłości).

<< < (10/22) > >>

PrC31:
Nie zamilkł. Miałem kilka istotnych spraw do załatwienia, a także pracę.

Dzisiaj Wam publikuję wersję BETA mojego rozkładu.
Jest bardzo trudny i wymagający:
Na dwóch betatesterów jeden odpadł, bo nie był w stanie przejść całości.

Czytając forum i kilka tematów (m.in. dyskusję nt Liskowa, o rozkładach MaKa) doszedłem do wniosku, że nie będę Wam ułatwiał życia i pdf-u nie będzie. Wszelkie informacje są zamieszczone w uwagach eksploatacyjnych. Jeśli czegoś brak to liczę na samodzielność. Wszak - maszynista, czy dyżurny musi być bardzo samodzielny.

Lista rzeczy, które są DO POPRAWY (w tych kwestiach nie zgłaszamy uwag):
1. Poukładać numerację składów wg kolejności.
2. Poprawić symbole przed numerami np. TMS na TKS.
3. Dodać dla "urozmaicenia" jeszcze kilka rzeczy, inne zmodyfikować by rozkład był inny w dni powszednie, a także inny na soboty i święta.

Uwaga!!

1. Przy uruchomieniu symulacji przed 00:00 nie przyjedzie Wam elektrowóz do składu MPS21111. On przechodzi z pociągu przyjeżdżającego dnia poprzedniego i czeka do dnia następnego na ten 21111. Zalecam zamówić jakąś "siódemkę" zaraz po starcie.

2. SM42 przyjeżdżająca by przejąć wagony składu 401, wraca z 402. Lokiem tym robimy manewry i nie wysyłamy nigdzie. Czeka on na skład 403, który zabierze i wróci z 404. Analogiczna sytuacja będzie dla pociągu 405 i powrotnego 406. Następnie lok ten wejdzie w skład "luzakującego" do Borku - czytać w uwagach eksploatacyjnych składów uruchamianych.

3. Manewry przy składach kończących w Liskowie Rynku:
Po skończeniu biegu składy cofamy do Spedpolu, gdzie robimy oblot lokomotyw, tam też czekają na podstawienie.

Dla składów 401, 403, 405 -> wpuszczamy je tylko na tor 13. Tam siódemkę manewrujemy "ręcznie" na głowicę wyjazdową w kierunku Wilamowic (miejsce zatrzymania owej 07 zabezpieczyć wcześniej wsk. D1 by nam nie "zwiała"). Potem "ręcznie" ją skierować, na któryś z torów stacyjnych, a dalej standardowo na miejsce postoju. Powrotne (402, 404, 406) też zalecam wpuszczać na "trzynasty".

Na razie to tyle.
Wersja rozkładu: plik usunięty z powodu publikacji wersji ostatecznej.

Cezar:

--- Cytat: Droznik w 03 Wrzesień 2013, 10:28:44 ---Widać chyba sporo błędów jest bo autor zamilkł. Ale spokojnie mamy czas i czekamy. :)

--- Koniec cytatu ---
Błędów ciężko się ustrzec, zwłaszcza, że rozkład kolegi PrC31 jest bardzo wymagający. Miałem przyjemność go testować i co wykryłem to zgłosiłem. Cierpliwości, rozkład się pojawi na pewno :)

EDIT: Nawet nie zauważyłem, że rozkład już opublikowany :P Miłego grania w takim razie życzę sobie i innym ;)

--- Cytat: PrC31 w 03 Wrzesień 2013, 16:10:52 ---(miejsce zatrzymania owej 07 zabezpieczyć wcześniej wsk. D1 by nam nie "zwiała")
--- Koniec cytatu ---
W zasadzie tego robić nie trza, lok nie ucieka, zatrzymuje się za przejazdem, przynajmniej u mnie :)

PrC31:
Mam prośbę do użytkowników, którzy zaryzykują przejść dobę na moim rozkładzie:
1. Wypiszcie tutaj wszelkie "literówki", które mi się w rozkładzie pokazały.
2. Dajcie znać, jak gdzieś są numery składów poprzestawiane (wciąż z tym walczę).

piotrek_wiedenka:
Na początek mocny uścisk dłoni  ;D za dobry rozkład dla zaawansowanych użytkowników (ISDR-ów). Póki co na numery nie patrzę, ale pociąg odjeżdżający ode mnie o 4:02 jedzie z Wilamowyc - pierwsza literówka. W tym rozkładzie "dymka" musi już trochę myśleć, ale uważam, że zajechać się nie idzie. 6 godzin od 00:00 do 6:00 jak dla mnie spokojne.

PrC31:
Ok, to skoro nie numerki najważniejsze to opublikowałem kolejną betę z już naniesionymi poprawkami. Jeśli teraz nie będzie problemów, że np rozkładowo 1600 idzie po 1602 (poprawione) to przejdę do komplikowania istniejących manewrów ;)
Na razie są zestawienia składów pasażerskich zrobione - niektóre składy mają inne zestawienia w poszczególne dni tygodnia. W składach pasażerskich, które rozłączamy w Liskowie  grupy idące do Borku są oznaczone "(do Bk)" na wagonach, by każdy nie musiał odłączać na zasadzie "a tyle mi się odkroiło nożem to tyle będzie" ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej