Forum Główne > Urządzenia srk

Warszawa Zachodnia

<< < (5/9) > >>

mcok:

--- Cytat: jageer w 19 Październik 2013, 14:17:31 ---Od strony Szczecina jest nastawnia wykonawcza SR1, z urządzeniami mechanicznymi, dlatego "nie dziwi" tam wyjazdowy na szlak. W sumie jest to dodatkowe zabezpieczenie :-) Ale tam S22 ma wskaźnik W24

--- Koniec cytatu ---

Wykonawcza nie bierze udziału w prowadzeniu ruchu na linii 351, obsługuje tylko "boki". Natomiast  zastanawia mnie wjazd do Stargardu od strony Szczecina, dlaczego semafor wjazdowy jest tak umiejscowiony?. Domniemywał, że chodzi o SBL?

jageer:
Nie widzę tam nietypowego umiejscowienia  :)

mcok:

--- Cytat: jageer w 19 Październik 2013, 17:04:06 ---Nie widzę tam nietypowego umiejscowienia  :)

--- Koniec cytatu ---

Chodzi mi oto, że semafor wjazdowy nie osłania rozjazdu, tylko dopiero następny semafor pełni taką funkcje.

stanislaw57:
Wg Ir-1 tor główny zasadniczy biegnie przez całą stacje, tymczasem w Stargardzie Szczecińskim jest inaczej. Pierwszy staje się 109 a potem 201, 301 i wraca do numeru 1R. Czy "R" w tym przypadku jest potrzebne? Z przeciwnej strony przy zbiegu 3 linii jest to zrozumiałe. Dlaczego semafory B11 i B22 mają takie oznaczenie? Alfabet nie został wyczerpany i numery torów, do których się odnoszą też się nie zgadza. Skąd takie oznaczenie?

jageer:

--- Cytat: mcok w 19 Październik 2013, 17:29:00 ---
--- Cytat: jageer w 19 Październik 2013, 17:04:06 ---Nie widzę tam nietypowego umiejscowienia  :)

--- Koniec cytatu ---

Chodzi mi oto, że semafor wjazdowy nie osłania rozjazdu, tylko dopiero następny semafor pełni taką funkcje.

--- Koniec cytatu ---

A no tak. Ale to nie tylko w SR jest taki przypadek. Znam co najmniej kilka :-)

--- Cytat: stanislaw57 w 19 Październik 2013, 19:01:06 ---Z przeciwnej strony przy zbiegu 3 linii jest to zrozumiałe. Dlaczego semafory B11 i B22 mają takie oznaczenie? Alfabet nie został wyczerpany i numery torów, do których się odnoszą też się nie zgadza. Skąd takie oznaczenie?

--- Koniec cytatu ---

Zapewne B1 i B2 są jako wjazdowe z toru 1 i 2 to "przeciwne" zrobili 11 i 22 ;) To akurat nie jest tu najważniejsza kwestia  ;) Za to semafor B11, też nie ma W24 tutaj.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej