Forum Główne > Urządzenia srk
Warszawa Zachodnia
MaKu:
--- Cytat: jageer w 20 Październik 2013, 16:35:24 ---to dyżurnego też nie obchodzi. Ma wiedzieć jakie są przebiegi, jak się operuje urządzeniami itp... Przy podawaniu rozkazu ma się zgadzać nazwa semafora, co za różnica, czy jest B11, czy może XXX69....
--- Koniec cytatu ---
Ty sobie chyba żartujesz...
jageer:
--- Cytat: MaKu w 20 Październik 2013, 16:39:47 ---
--- Cytat: jageer w 20 Październik 2013, 16:35:24 ---to dyżurnego też nie obchodzi. Ma wiedzieć jakie są przebiegi, jak się operuje urządzeniami itp... Przy podawaniu rozkazu ma się zgadzać nazwa semafora, co za różnica, czy jest B11, czy może XXX69....
--- Koniec cytatu ---
Ty sobie chyba żartujesz...
--- Koniec cytatu ---
A co za różnica jak projektant nazwał semafor? Masz na to wpływ? Jak Ci mechu ma pomijać semafor X to dyktujesz na pominięcie X, a czy ten X to B11, czy X154 jakieś to ma znaczenie? Ja nie zastanawiam się, dlaczego u mnie semafor D to D, a nie np B2
uetam:
@stanislaw57: Pokaz mi wieksza stacje wezlowa na ktorej tory od semafora wjazdowego z jednej strony do semafora wjazdowego z drugiej strony oznaczone są 1a,1b,1c,1d itd.
--- Cytuj ---Jaką informację niesie oznaczenie semafora B22?
--- Koniec cytatu ---
A jaką informacje niesie oznaczenie Tm324?
Jak dla mnie oznaczenie jest logiczne - B2 było już zajęte to dodali drugą dwójkę i analogicznie jest we wszystkich kierunkach.
stanislaw57:
No cóż, Piotr i Paweł jest na tym Forum tak wielki jak Prezes PIS-u i wszyscy biją pokłony jak w Klubie Moherowych Beretów słuchając Radio Maryja. Dalsza wolna dyskusja nie ma tu sensu. Nie ze wszystkim trzeba się zgadzać, każdy może się mylić, mieć swoje zdanie, ale przepisy są dla wszystkich i nie ma wyjątków ani dowolności interpretacji. Tu chyba punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia? Jednak większość jest podobnego zdania, więc trzeba to uhonorować. I niech tak zostanie.
Droznik:
A ja zadam inne pytanie tylko proszę mnie nie linczować.
Skoro jest taka już ambitna numeracja torów to powiedzcie czemu ona taka jest? Rozumiem że gdzieś musi skład się zatrzymać, czy trzeba coś odstawić, ale są przypadki że jeden tor nazywa się kilka razy a każdy uważa go za jeden, bo nawet tarczy przy nim nie ma. Nie można było nazwać go jedną nazwą od sema do sema czy od rozjazdu 1 do ostatniego rozjazdu? U mnie jest tor 3 i 3a. W papierach i zawsze wszędzie się pisze tor 3 i koniec, a nie mechanik manewruj się na Tm 15 potem torami 3 i 3a jedziesz do Tm1.
Są też stację gdzie dyżurni operują starym nazewnictwem torów i maszyniści lepiej wiedzą gdzie mają jechać niż niż nowa numeracja.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej