Forum Główne > ISDR - Tematy ogólne
Symulator a TRS2004
MaKu:
Owego czasu się nudziłem na kompie. No... niektórzy tak mają. Mapę swoją w trs'ie skończyłem. A Symulatora ISDR nie chciałem odpalać, po męczącym maratonie w pracy mając to live.
Odpaliłem trsa i rozpocząłem tworzenie mapy na podstawie podglądu terenu z symulatora.
W sumie, skończyłem już układ torowy wraz z ustawieniem sygnalizatorów oraz latarń zwrotnicowych.
Jeżeli jesteście zainteresowani tym dalej, będę to kontynuował.
Robię to celem wyobrażenia sobie jak stacja wygląda/może wyglądać w bardziej rzeczywistym ujęciu niż pulpit i podgląd terenu.
Niżej trochę screenów.
[proszę o nie zwracanie uwagi na tablice z kilometrażem, są powstawiane tylko dla mnie, celem dokładniejszego odwzorowania terenu]
BTW... do twórców symulatora. Macie może promienie łuków na szlakach? ;)
Paweł:
Włącz Debugowanie -> TSRK Debug, to będziesz miał na podglądzie terenu podawane współrzędne środka widoku [m] i skalę [px/m].
edit:
W oddzielnym wątku wrzuciłem edytor układu torowego używany do ISDR - można tam dokładnie sprawdzić parametry (długości, promienie) poszczególnych odcinków (opcja "Parametry geometryczne" w menu "Widok"). Uwaga: niektóre odcinki są krzywymi przejściowymi i podawane dla nich promienie nie będą właściwe (w ich przypadku promień będzie zmienny od nieskończoności do promienia sąsiadującego łuku).
robert051:
Weź te TMkę popraw bo stoi w torze http://img267.imageshack.us/i/48243563.png/.
Oprócz tego trochę tu pustawo. Mam nadzieje że nie ograniczysz się tylko do Testowa Wschód ale i pozostałe stacje/przystanki osobowe zrobisz.
uetam:
--- Cytat: robert051 w 29 Grudzień 2010, 13:26:14 ---Weź te TMkę popraw bo stoi w torze http://img267.imageshack.us/i/48243563.png/.
Oprócz tego trochę tu pustawo. Mam nadzieje że nie ograniczysz się tylko do Testowa Wschód ale i pozostałe stacje/przystanki osobowe zrobisz.
--- Koniec cytatu ---
I od strony jednotorowek nie ten semafor ma pas ;)
jageer:
Jak już się czepiacie szczegółów to: wg planu SKP jest parterowe, nie pasują latarnie zwrotnicowe przy głównych torach, bo w E1 się tego nie stosuje. To takie moje małe sugestie ;)
A teraz pytanie z ciekawości: Jakiś cel konkretniejszy tego jest czy po prostu taki kaprys :D ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej