Forum Główne > ISDR - Rozkłady jazdy
Pomoc w tworzeniu rozkładu jazdy
MiKol91:
Może na drugi weekend zrobie gestą siatkę połączeń. A ten obecny jest zbyt luźny? :D
Cezar:
Kolegom chodzi o to, by było mniej pisania postów a więcej pracy własnej - Twojej pracy. Zrób cały rozkład i wrzuć - wtedy chętnie pobiorę i skomentuję :)
MiKol91:
A żeby powstał tygodniowy RJ to co trzeba zrobić, wpisać te same połączenia? Jak widać jestem początkujący co do tworzenia rozkładu i daletego tak nazwałem temat, mała pomoc kolegów przyda się w wyjaśnieniu co i jak nt RJ. ::)
Cezar:
Wystarczy, że zrobisz jeden dzień i przy każdym pociągu dasz w polu dni wypr. 1-7. Jeśli chcesz pokombinować, aby każdego dnia dany pociąg miał np inny skład itp. w danym pociągu wpisujesz dany dzień (poniedziałek - 1, wtorek - 2, itd.). Wszystko, naprawdę, masz napisane w dokumentacji. Ktoś (Autor ISDR) się mocno napracował, by tą dokumentację stworzyć, warto by było to docenić i chociaż raz to przeczytać. Dla ułatwienia koledze MiKol91 i innym zainteresowanym tworzeniem nowych rozkładów podaję adres dokumentacji: http://dokumentacja.isdr.pl/testowo/5.html#r5.
PS: Mi i innym użytkownikom udało się "rozkminić tąże" dokumentację i udało nam się stworzyć fajne RJ. Poczytasz i Tobie też się uda. Powodzenia :)
MiKol91:
Drodzy koledzy, jak chcę wpisać do rozkładu pociąg towarowy ze składem np. "EU07,4,2,węglarki[vm=70],56,0" wyskakuje mi informacja "nie kompletny skład". Czy coś źle wpisałem? :-[
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej