Forum Główne > Ruch kolejowy
częstotliwości radiotelefonów
marek_n0:
Czyli to o co mi chodziło i to co napisałem wyżej.
Cezar:
Możesz słuchać bez zezwoleń, jednak najlepiej gdy jest się w tłumie słuchać w słuchawkach. Bezpieczniej. Nikt się nie przyczepi :) W pociągach kierpocie różnie reagują, albo w ogóle brak reakcji, albo zaciekawienie. Raz mi się zdarzyło kilka lat temu, że kierownik zapytał czy mam tam radiostop. Oczywiście wyjaśniłem, że nie mam, bo to nie jest radiotelefon kolejowy, tylko skaner nasłuchowy i mogę słuchać jakiekolwiek służby chcę i kiedy chcę :)
Raz na stacji w Choszcznie jeden z drogowców wezwał policję do mnie, gdy słuchałem z kolegą co się dzieje (akurat SPENO przyjechało szyny poszlifować). Policja przyjechała, wytłumaczyłem co to, zarzuciłem artykułem, pogratulowałem panu drogowcowi reakcji (bez złośliwości) i panowie pojechali zająć się poważnymi rzeczami :)
Pr1:
--- Cytuj ---Czyli to o co mi chodziło i to co napisałem wyżej.
--- Koniec cytatu ---
Dokładnie ;)
Słuchawki przydają się jeszcze po to, aby nie denerwować współpasażerów (szczególnie w wagonach bezprzedziałowych), ponieważ zaraz pojawia się najpierw zaniepokojenie, a następnie zaciekawienie.
Jechałem w SKM'ce to ludzie tak dziwnie się na mnie patrzyli. Jak wychodziłem na Śródmieściu to zrozumiałem o co im chodziło ;D
demon:
witam jaka jest częstotliwość w SKM kach w warszawie pilne!!!
EN57-002:
http://www.peter384.cal.pl/r/r.html
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej