Forum Główne > Inne
Oryginalne hobby kolejowe
zolwik:
A wiesz że Twoim debilnym zachowaniem zajęła się już SOK? wiec tylko czekać aż na nich trafisz... A i tak dodatkowo parę osób z Brochowa na Ciebie "poluje" właśnie za takie zatrzymania w trasie...
Lukasy:
--- Cytat: mac140 w 16 Kwiecień 2013, 00:13:27 ---Panowie, mam wielu znajomych maszynistów z którymi jeżdżę. Wszyscy wiedzą co robię i żaden nigdy nie określił mnie mianem "idioty" itp.
--- Koniec cytatu ---
Więc zestawiając to z tym, że chwalisz się pro publico tym, co robisz, łącznie z podawaniem dat i numerów lokomotyw, wyświadczasz swoim "znajomym maszynistom" niedźwiedzią przysługę. Inna sprawa, że i oni zasługują na miano idiotów, zezwalając na takie idiotyzmy. Wagony towarowe nie służą do przewozu osób i to w zasadzie wyczerpuje sprawę. Myślę, że gdybyś chciał polatać towarowymi Boeingami np. w FedExie, to po jednym razie dostałbyś wilczy bilet i piękną laurkę w kartotekę.
mac140:
--- Cytat: zolwik w 17 Kwiecień 2013, 02:23:54 ---A wiesz że Twoim debilnym zachowaniem zajęła się już SOK? wiec tylko czekać aż na nich trafisz... A i tak dodatkowo parę osób z Brochowa na Ciebie "poluje" właśnie za takie zatrzymania w trasie...
--- Koniec cytatu ---
O, to bardzo ciekawe co piszesz. Szczególnie interesujące jest sformułowanie "kilka osób". Zatrzymań na trasie miałem dwa. Raz zostałem zauważony przez dyżurnego ze stadionu. Następnie do pociągu podjechali SOK-iści na drezynie, w związku z czym musiałem uciekać. Drugi raz zauważył mnie maszynista kibla i powiadomił maszynistę składu którym jechałem. Mechanik ten wygonił mnie z wagonu i pojechał dalej. Przy okazji nigdzie na napisałem że jeżdżę na wagonach za pozwoleniem moich znajomych.
jageer:
--- Cytat: Lukasy w 17 Kwiecień 2013, 10:24:24 ---Inna sprawa, że i oni zasługują na miano idiotów, zezwalając na takie idiotyzmy.
--- Koniec cytatu ---
Nie dotyczy kibiców ;)
--- Cytat: mac140 w 17 Kwiecień 2013, 17:18:07 ---Przy okazji nigdzie na napisałem że jeżdżę na wagonach za pozwoleniem moich znajomych.
--- Koniec cytatu ---
Bo jeździsz w kabinie ;)
PS. Skoro się nie boisz, czemu usnąłeś avatar?
Andrev:
--- Cytat: mac140 w 17 Kwiecień 2013, 17:18:07 ---O, to bardzo ciekawe co piszesz. Szczególnie interesujące jest sformułowanie "kilka osób". Zatrzymań na trasie miałem dwa. Raz zostałem zauważony przez dyżurnego ze stadionu. Następnie do pociągu podjechali SOK-iści na drezynie, w związku z czym musiałem uciekać. Drugi raz zauważył mnie maszynista kibla i powiadomił maszynistę składu którym jechałem. Mechanik ten wygonił mnie z wagonu i pojechał dalej. Przy okazji nigdzie na napisałem że jeżdżę na wagonach za pozwoleniem moich znajomych.
--- Koniec cytatu ---
Powiem tak: oby tylko przez te Twoje "hobby" nikt nie musiał się tłumaczyć przed prokuratorem... Bo z tego, ile nerwów przysparzasz osobom odpowiedzialnym za bezpieczeństwo ruchu kolejowego (jeśli zauważą), to chyba sprawy sobie nie zdajesz. Bo i po co? Lepiej oburzać się na cały świat, że niektórym osobom się to nie podoba.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej