Forum Główne > Inne
Oryginalne hobby kolejowe
mac140:
--- Cytat: zolwik w 19 Kwiecień 2013, 09:41:56 ---No oczywiście... Masz 10000% racji....
Ale jak to mówiłeś sam... Gdybyś był inteligentnym to byś wiedział ze filmy z jutuba można pobrać O.O dziwne no nie?
Paragrafów nie ma?
Tu też jesteś w DUUUUŻYM błędzie...
Zaczynając od początku wstęp na obszar kolejowy bez zezwolenia,
--- Koniec cytatu ---
Ściąganie filmów z Youtube samo w sobie jest łamaniem prawa....
A co do "wstępu na teren kolejowy bez zezwolenia"-podaj w takim razie na SOK zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa na WSZYSTKICH miłośników kolei:)
zolwik:
patrz i dalej się pogrążasz...
Ustawa o prawie autorskim i prawach pokrewnych
Roz. 3: Treść prawa autorskiego
Oddział 3. Dozwolony użytek chronionych utworów
Art. 23. Dozwolony użytek osobisty
1. Bez zezwolenia twórcy wolno nieodpłatnie korzystać z już rozpowszechnionego utworu w zakresie własnego użytku osobistego. Przepis ten nie upoważnia do budowania według cudzego utworu architektonicznego i architektoniczno-urbanistycznego oraz do korzystania z elektronicznych baz danych spełniających cechy utworu, chyba że dotyczy to własnego użytku naukowego niezwiązanego z celem zarobkowym.
2. Zakres własnego użytku osobistego obejmuje korzystanie z pojedynczych egzemplarzy utworów przez krąg osób pozostających w związku osobistym, w szczególności pokrewieństwa, powinowactwa lub stosunku towarzyskiego.
a co do zawiadomienia... Ty jesteś o tyle dobitnym przykładem że sam dostarczyłeś materiał na łamanie przez siebie prawa
mac140:
To ty się pogrążasz. Materiały na youtube podlegają licencji youtube, która ZABRANIA pobierania materiałów z ich strony. Poza tym z pewnych powodów muszę z dniem dzisiejszym zakończyć moją przygodę z freighthoppingiem. Życzę tobie i Twoim kolegom z SOK udanego polowania. Ciekaw jestem tylko czy będziecie mnie próbowali złapać również wtedy gdy z kładki nad stacją Brochów będę robił zdjęcia...
temat do zamknięcia i/lub usunięcia
zolwik:
--- Cytat: mac140 w 19 Kwiecień 2013, 14:32:39 ---Ciekaw jestem tylko czy będziecie mnie próbowali złapać również wtedy gdy z kładki nad stacją Brochów będę robił zdjęcia...
--- Koniec cytatu ---
Dowody na popełnione przez Ciebie przestępstwo są. więc jak ktoś będzie chciał Cię złapać to Cię złapie.
za swoją głupotę człowiek długo będzie płacić ...
Droznik:
Cholera więcej już niczego nie poruszę
Łowcy Rp-1 - narodzili się po mojej interwencji ( w zasadzie to ja ich "wytropiłem")
Frein.... te hobby - wrzuciłem wam info chłopak musiał zakończyć swoje hobby. Tylko nie wiemy czemu. Zdrowie, rodzina, najbliżsi?? Może sam odpowie. Ale już nie bo chciał zamknąć temat
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej