Forum Główne > Inne
Oryginalne hobby kolejowe
Zacha:
Podejrzewam, że gościu chował się w wagonie podczas przejazdów przez posterunki.
Andrev:
Chował się, bo był filmik z cysternami gdzie opowiadał, że minusem jazdy nań jest właśnie utrudnione schowanie się.
zolwik:
moim zdaniem jest to przejaw skrajnego debilizmu a nie ciekawego hobby.
na jednym z filmów mówi, że jak pociąg jedzie nie tam gdzie on by chciał:" to tutaj jest kran, który otwieram powietrze schodzi i pociąg sie zatrzyma a ja wysiadam"
mac140:
Błagam Cię, tylko mi nie mów że wziąłeś ten tekst na poważnie. To że taka możliwość zatrzymania pociągi istnieje, wie każdy. Każdy też wie, jakie ryzyko za sobą pociąga. My, freighthopperzy jesteśmy także miłośnikami kolei. Nie jesteśmy idiotami. To był wyłącznie żart z mojej strony, aczkolwiek wiem że i w Polsce i w USA zdarzały się przypadki zatrzymania składu w ten sposób. Tylko powiedz mi, po co to robić skoro można prościej. Wystarczy pokazać się dowolnej nastawni, obsada powiadomi mechanika, pociąg stanie a ja mogę spokojnie wysiąść. Kilka razy tak robiłem.
Zacha:
--- Cytat: mac140 w 15 Kwiecień 2013, 18:13:06 ---Wystarczy pokazać się dowolnej nastawni, obsada powiadomi mechanika, pociąg stanie a ja mogę spokojnie wysiąść.
--- Koniec cytatu ---
A potem brutto 2300t spokojnie z równie spokojnym i szczęśliwym, że mógł pomóc miłemu pasażerowi mechanikiem rusza sobie szczególnie na wzniesieniu... Ja również nie raz korzystałem z przejazdów pociągami towarowymi, ale odbywało się to po dogadaniu i na lokomotywie zawsze na luzakach lub na lekkich towarach (max 700t na byka). Ciężkiego brutta nie odważyłbym się nawet spytać, czy zabierze "przesyłkę".
--- Cytat: mac140 w 15 Kwiecień 2013, 18:13:06 ---Nie jesteśmy idiotami.
--- Koniec cytatu ---
Odważna teza kolego :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej