Forum Główne > ISDR - Tematy ogólne

Dokumentacja

<< < (6/12) > >>

MaKu:
Broń Boże Panowie nie chodzi mi o to, żeby zrobić "kopiuj" "wklej". Ja to pisałem jakiś czas temu, może być parę błędów. Ale, jeżeli coś, to można to wykorzystać. Jakiś tak zalążek może być. ;]

Piotr W:
uważam że symulator jest ekstra i może służyć do nauki dla nowych pracowników jak i amatorów i dlatego dokumentacja powinna być profesionalna taka jaka jest na posterunku ruchu oczywiście nie wszystkie działy RTSu ,opis pulpitu każda grupa przycisków, równierz SBL (27 lat prowadzilem ruch poc a z SBL nie miałem do czynienia i chętnie się dowiem) a pozatym na poszczególnych posterunkach część przycisków jest różnie opisywana dlatego opis pulpitu jest ważny , część instrukcji też by się przydała .

uetam:

--- Cytat: Piotr W w 27 Kwiecień 2011, 15:42:49 ---uważam że symulator jest ekstra i może służyć do nauki dla nowych pracowników jak i amatorów i dlatego dokumentacja powinna być profesionalna taka jaka jest na posterunku ruchu oczywiście nie wszystkie działy RTSu ,opis pulpitu każda grupa przycisków, równierz SBL (27 lat prowadzilem ruch poc a z SBL nie miałem do czynienia i chętnie się dowiem) a pozatym na poszczególnych posterunkach część przycisków jest różnie opisywana dlatego opis pulpitu jest ważny , część instrukcji też by się przydała .

--- Koniec cytatu ---
Generalnie Pawłowi chyba chodziło o bardziej uniwersalna dokumentacje ale
w sumie to jest nieglupi pomysl i przygotuje dzis w nocy taki szkic dokumentacji w formie RTS dla TW.
pzdr

Paweł:
Zgadza się, sam RTS nie wystarczy dla początkującego użytkownika, a nawet osoby znające się na rzeczy nie odgadną same niektórych funkcji (np. ciekaw jestem ile osób wie, że można uzgodnić z sąsiednim posterunkiem manewry na tor szlakowy?). Jeszcze nie mam pełnego pomysłu na dokumentację, obecna jest raczej doraźna, ale generalnie przydało by się, żeby zawierała zarówno ogólne informacje o prowadzeniu ruchu i obsłudze urządzeń, informacje o posterunku jak i informacje o obsłudze programu.

robert051:
Co do TW i tam użytych blokad liniowych to dokumentację w postaci ogólnej instrukcji obsługi mam. Problem w tym że to prace dyplomowe i nie wiem jak załatwić sprawy autorskie.
Obrobić to można i będzie dobra dokumentacja.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej