Forum Główne > ISDR - Tematy ogólne
Dokumentacja
Paweł:
--- Cytat: MaK_86 w 11 Październik 2011, 09:46:25 ---Panowie. Czy nie widzicie różnicy w łączu strażnicowym i zapowiadawczym? Zapowiadawcze, raz wzbudzone napiernicza aż ktoś odbierze.
Strażnicowe, jest jak telefon. Z tym jeszcze, że dzwonki wychodzą tak jak naciśnie się guzik.
--- Koniec cytatu ---
Właśnie to napisałem...
--- Cytat: MaK_86 w 11 Październik 2011, 09:46:25 ---Czyli w przypadku strażnicowego łąca, kiedy dajemy alarm dróżnikowi, dajemy -... (długi i trzy krótkie) i tak to wychodzi u dróżnika.
--- Koniec cytatu ---
To wiadomo, ale jak alarm dany przez dróżnika "wychodzi" u dyżurnego? Jest jakiś inny dźwięk dzwonienia centralki, niż przy normalnym wywołaniu dyżurnego (dwa/trzy krótkie)?
MaKu:
Nie ma. W drugą stronę dzwonek na centralce wychodzi jak każdy inny.
Może chodzi tutaj o słowne "ALARM"?
Paweł:
Chodzi o sygnał dzwonkowy:
--- Cytuj ---6. W razie stwierdzenia lub dowiedzenia się o powstaniu na szlaku wypadku kolejowego lub zagrożenia bezpieczeństwa ruchu, osób lub mienia kolejowego dyżurny ruchu lub dróżnik przejazdowy powinien zawiadomić o tym wszystkie posterunki włączone do telefonicznego łącza strażnicowego, wzywając ich sygnałem dzwonkowym "Alarm".
Na ten sygnał powinni zgłosić się natychmiast dyżurni ruchu sąsiednich posterunków zapowiadawczych i wszyscy dróżnicy przejazdowi.
--- Koniec cytatu ---
MaKu:
zdaje mi sie ze nie ma takiej mozliwosci. Bynajmniej nie bylo na laczu straznicowym na ktorym mialem przyjemnosc pracowac.
Andrev:
Mam pytanie odnośnie dokumentacji programu. Czy kolega planuje zrobić coś na wzór regulaminu technicznego do posterunku w symulatorze?
Z tego co pamiętam to ktoś zrobił już tablicę zależności, czy karty przebiegów do Testowa, reszta części RTSu też by się jednak przydała.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej