Forum Główne > ISDR - Tematy ogólne

Pomocy

(1/2) > >>

CureQ:
Witam.Chciałbym nauczyć się grać w symulator ISDR . Wiem ,że od tego jest dokumentacja, no czytałem to wiele razy i nie wiele mi to "mówi" . Chciałbym abyście mi to po prostu mniej więcej wytłumaczyli tak na "chłopski rozum" ;) Bardzo Was proszę o pomoc ;)

Pozdrawiam
CureQ

Cezar:
Ale dokumentacja jest bardzo logicznie napisana...
Jeśli masz aż takie problemy z czytaniem ze zrozumieniem, to wczytaj się uważnie w TO! :)

CureQ:
Już "ogarnąłem" w miarę ten symulator ;) Tylko nadal nie wiem co zrobić żeby semafor pokazywał kolor zielony,zezwalał na jazdę.

Zacha:
No to nie bardzo ogarnąłeś jednak :P Tam koło semaforka masz taki duuuży zielony guziczek :P

jageer:

--- Cytat: Zacha w 04 Maj 2013, 19:54:03 ---No to nie bardzo ogarnąłeś jednak :P Tam koło semaforka masz taki duuuży zielony guziczek :P

--- Koniec cytatu ---

Najpierw musi być pozwolenie sąsiada na wyprawienie, wszystkie odcinki wolne, wagony w ukresach, rozjazdy odpowiednio poukładane (również ochronne i ew wykolejnice), przerwane wszystkie manewry wchodzące ewentualnie w drogę przebiegu, włączona blokada , brak innych przeszkód do jazdy. Dopiero możemy obsłużyć interesujący nas przycisk sygnałowy semafora. To tak na chłopski rozum  ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej