Forum Główne > Testowo

Cofanie ze szlaku do Ślemienia.

<< < (2/5) > >>

EN57-002:
Ale co ma dać zmiana nr-u? W tym samym czasie po 2-ce jadą poc. nieparzyste. Uruchomiłem ponownie symulator z wcześniej zapisanym stanem i dałem rozkaz N, wcześniej dzwoniłem do Ślemienia podałem nr po lewym, przyjęto wyrażono zgodę na wyprawienie, Ślemień obrócił blokadę i pojechał pod wjazdowy i tam ugrzązł. Nie wiem czy symulator przewiduje coś takiego jak cofanie ze szlaku i przyjęcie do Ślemienia

piotrek_wiedenka:
Jak już chcesz na upartego cofnąć pociąg do Ślemienia to tak możesz zrobić. Dyktujesz mu rozkaz S tak jak dla 185N i przejedzie jednak Ślemień już go nie wyprawi, a ponadto trzeba zgłosić, że pociąg został zatrzymany. Inaczej nic nie wyprawi po torze 1 po jego otworzeniu.

Slowcio1111:
Ja mu podyktowałem ,,S":unieważnienie SBL od km. 20,000 do 17,500 jazda do kilometra 17,500 (p.o. Łęki Dolne, aby wysadzić pasażerów) i powrót najpóźniej o 2:25 (około 2:20 naprawią zwrotkę). Zadziałało. Wrócił do Testowa, do semafora B i czekał na naprawę zwrotnicy. Później można go było puścić dalej.

EDIT: Aha!, jeszcze zadzwoniłem do post. 17, by zamknął i otworzył przejazd.

djuzi:
A co przepisy mówią o takim przypadku?

EN57-002:
Hmm, na moim symulatorze w km. 17.665 mam p.o. Piaski, a drugi raz już czytam, że jest p.o. Łęki Dolne. Czyżby aż taka zmiana zaszła? Wnioskuję, że symulator nie przewiduje cofnięcia do Ślemienia i ponowne puszczenie poc. po torze 2 w ruchu dwukierunkowym.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej