Forum Główne > ISDR - Tematy ogólne
System SERWO
djuzi:
Tak, ale wg instrukcji Ir-1 nadal jest to jednak "Komputerowy wydruk rozkazu pisemnego "O" ".
Andrev:
--- Cytat: djuzi w 08 Marzec 2014, 22:11:36 ---W rzeczywistości system SERWO służy do wprowadzania, przechowywania i wydruku komputerowej wersji Rozkazu Pisemnego "O".
--- Koniec cytatu ---
Jeśli chodzi o wprowadzanie i przechowywanie, to bardziej chodzi o ostrzeżenia doraźne niż wydruki rozkazu "O"- którego podstawą są jednak ostrzeżenia wprowadzone telegramem Adr. 14.
CureQ:
Ja jestem za tym aby taki program powstał.Można by wtedy jeszcze bardziej odwzorować prawdziwą nastawnie w nowoczesnym stylu.
MaKu:
--- Cytat: CureQ w 09 Marzec 2014, 23:07:37 ---Ja jestem za tym aby taki program powstał.Można by wtedy jeszcze bardziej odwzorować prawdziwą nastawnie w nowoczesnym stylu.
--- Koniec cytatu ---
A ja a tym, że są inne, bardziej priorytetowe rzeczy, które przydałoby się wprowadzić.
EN57-002:
--- Cytat: CureQ w 09 Marzec 2014, 23:07:37 ---Ja jestem za tym aby taki program powstał.Można by wtedy jeszcze bardziej odwzorować prawdziwą nastawnie w nowoczesnym stylu.
--- Koniec cytatu ---
Jak Cię tak bardzo ciągnie do prawdziwej nastawni w nowoczesnym stylu nie pozostaje nic innego jak się zatrudnić na takiej nastawni. Połączysz przyjemne (zakładam, że granie w symka i zainteresowanie tą dziedziną jest przyjemne) z pożytecznym - zarabianiem pieniędzy na utrzymanie. Będziesz nie wirtualnie lub na papierze w domu wypełniał rozkazy, tylko na drukach ścisłego zarachowania, dostarczał je (radiowo) do realnego pociągu itp. Zrobiłem dla własnych potrzeb R146 w wersji takiej jak oryginał i w wersji do symka z węższymi wierszami (więcej wchodzi na stronę) i jakoś się da. Od biedy możesz wydrukować rozkazy na kolorowej drukarce, zszyć je, opieczętować i wystawiać.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej