Forum Główne > Inne
Super, że mamy pendolino...
zolwik:
--- Cytat: MaKu w 22 Sierpień 2013, 19:29:13 ---Pewnie dlatego, że nie widzieli w tym najmniejszego sensu...
Osobiście? Nie wiem...
--- Koniec cytatu ---
to po co piszesz "A całkiem ekstra, że Nowak, Minister d/s dezorganizacji transportu zegarkowego nie pomyślał o naszych polskich wynalazkaz z pod znaku Pesy, czy NeWag. "
skoro nie widzieli sensu to startowali - mieli prawo - ale skoro przetarg został rozpisany to było trzeba kogoś z niego wyłonić
jageer:
--- Cytat: taper w 22 Sierpień 2013, 22:29:46 ---Co do polskich producentów ezt, to pewnie przetarg tak zrobiono, by wygrała konkretna firma.
--- Koniec cytatu ---
No przecież łatwiej powiedzieć i zaimponować "Pendolino" niż jakimś wynalazkiem Polskim, który mógłby być lepszy. Pewno IC leczy kompleksy, tak jak niektórzy, co jeżdżą Audi, BMW itp. Bo "Niemieckie auto" i nieważne, że nie stać na utrzymanie itp, ale pokażę się na ulicy...
zolwik:
--- Cytat: jageer w 29 Sierpień 2013, 13:52:39 ---
No przecież łatwiej powiedzieć i zaimponować "Pendolino" niż jakimś wynalazkiem Polskim, który mógłby być lepszy. Pewno IC leczy kompleksy, tak jak niektórzy, co jeżdżą Audi, BMW itp. Bo "Niemieckie auto" i nieważne, że nie stać na utrzymanie itp, ale pokażę się na ulicy...
--- Koniec cytatu ---
ale powiedz który wynalazek krajowych producentów jest polski? Impulsy? flirty? części kupowane zagranicą a składane w polsce...
a dodatkowo. wczoraj rozstrzygnięto przetarg na 20EZT dla IC. wygrał Stadler i Newag.
to teraz będziecie płakać ze EZT a nie wagony. bo jako wygrana jest też polska firma?
jageer:
--- Cytat: zolwik w 29 Sierpień 2013, 13:58:30 ---ale powiedz który wynalazek krajowych producentów jest polski? Impulsy? flirty? części kupowane zagranicą a składane w polsce...
a dodatkowo. wczoraj rozstrzygnięto przetarg na 20EZT dla IC. wygrał Stadler i Newag.
to teraz będziecie płakać ze EZT a nie wagony. bo jako wygrana jest też polska firma?
--- Koniec cytatu ---
Od pewnego czasu VAG też przenosi produkcję do Ukrainy. Więc, będą auta ze wschodu :P
Ja nie płacze, czy będą wagony, czy EZT, czy spalinowe, bo z kolei nie korzystam.
Droznik:
Popatrzcie sobie że IC unieważniło przetarg na zakup 10 spalinówek od Pesy tłumacząc że ta kwota była rażąco niska, więc o czym tu gadac.
Ja juz słyszałem że będą to bielki niewychylniki :)
Co do testów pod Olsztym to już tam od X lat robią widać łuki im tam dobrze służa.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej