Forum Główne > Testowo
Parę pomysłów co do rozwoju symulatora
CureQ:
Mi osobiście podoba się pomysł z zapowiadaniem pociągów i z "przesypywaniem" tablic. Jeżeli chodzi o zapowiadanie pociągu to fajnie by było gdyby przed zapowiadaniem był ten charakterystyczny dźwięk :) Na pewno Wiecie o co chodzi :) Mogłoby to działać na zasadzie takiego megafonu i dźwięk wydobywałby się z naszych głośników, oczywiście byłoby słychać taki efekt echo jak to słychać na peronach. No i na zakończenie zapowiadania standardowo charakterystyczny dźwięk :)
miki:
--- Cytat: CureQ w 03 Wrzesień 2013, 20:42:31 ---Mi osobiście podoba się pomysł z zapowiadaniem pociągów i z "przesypywaniem" tablic. Jeżeli chodzi o zapowiadanie pociągu to fajnie by było gdyby przed zapowiadaniem był ten charakterystyczny dźwięk :) Na pewno Wiecie o co chodzi :) Mogłoby to działać na zasadzie takiego megafonu i dźwięk wydobywałby się z naszych głośników, oczywiście byłoby słychać taki efekt echo jak to słychać na peronach. No i na zakończenie zapowiadania standardowo charakterystyczny dźwięk :)
--- Koniec cytatu ---
Potwierdzam, te dwa pomysły są najlepsze, i moim zdaniem, na pewno powinny zostać wprowadzone do symulatora.
PrC31:
A może jeszcze parę litrów i ogórki na zagrychę chcecie ? To jest symulator kierowania ruchem, a nie symulator dźwięków z megafonów. Jak idziecie na taki realizm to pamiętajcie, że niektórzy dyżurni schodząc z rana puszczają donośnego bąka pod nastawnią. To też powinno być ?
MaKu:
Zacznijmy od tego, że na stacjach z takim natężeniem ruchu, dyżurny na pewno nie zapowiadałby pociągów i obsługiwał tablic.
miki:
--- Cytat: MaKu w 04 Wrzesień 2013, 15:42:53 ---Zacznijmy od tego, że na stacjach z takim natężeniem ruchu, dyżurny na pewno nie zapowiadałby pociągów i obsługiwał tablic.
--- Koniec cytatu ---
Moim zdaniem w Liskowie nie, ale w Testowie jak najbardziej.
Pewien mechanik mi mówił, że na stacji w Sławnie dyżurny zapowiada pociągi, a ta stacja na pewno jest większa od Testowa.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej