Forum Główne > Testowo
Parę pomysłów co do rozwoju symulatora
PrC31:
@piotpal: Bardziej to podpiąc pod, którąś kontrolkę klawiatury, żeby pulsowała, gdy ktoś nam będzie sen przerywał dobijając się ;)
greg86:
Wczoraj uruchamiałem Lisków na Debianie za pomocą Wine (nawiasem mówiąc chodził bez zarzutów, zero problemów), a dzisiaj pod Windows zmienił się styl zapisu w rejestratorze rozmów. Załączam screen.
Paweł:
--- Cytat: piotpal w 21 Luty 2014, 20:55:05 ---Może to nie propozycja rozwoju, ale bardziej wskazanie pewnego ułatwienia. Otóż prowadząc ruch jesteśmy zmuszeni zawsze mieć włączony dźwięk, bo np. nie słychać centralki. Dla tych co nie mogą, albo nie chcą włączać dźwięku może warto, aby przy dzwonieniu centralki jedna karta po prostu wyraźnie migotała?
--- Koniec cytatu ---
Przy wyciszeniu pojawiają się komunikaty o żądaniu połączenia czy wywołaniu na radiu. Można zrobić dodatkowo migotanie, ale nie mam pomysłu jak to zrobić dla formatek zadokowanych w TPageControl (rozwiązanie docelowe).
--- Cytat: greg86 w 22 Luty 2014, 09:22:52 ---Wczoraj uruchamiałem Lisków na Debianie za pomocą Wine (nawiasem mówiąc chodził bez zarzutów, zero problemów), a dzisiaj pod Windows zmienił się styl zapisu w rejestratorze rozmów. Załączam screen.
--- Koniec cytatu ---
Szczerze mówiąc nie próbowałem jeszcze uruchamiać save z Wine pod Windowsem ani na odwrót. Wygląda na to, że kontrolka TRichEdit, użyta w tym przypadku, zapisywana jest w pamięci nieco inaczej, ale jeżeli odczytane rozmowy sformatowane są prawidłowo, a błędnie wyglądają rozmowy zarejestrowane już po wczytaniu, to powinno dać się to w miarę prosto naprawić. Możesz załączyć ten plik .sav?
greg86:
Proszę bardzo. Załączam sav i na wszelki wypadek cały program. Sav dla rozkładu od użytkownika MaKu, wersja 1.
axtomek:
--- Cytat: Paweł w 22 Luty 2014, 16:30:29 ---Można zrobić dodatkowo migotanie, ale nie mam pomysłu jak to zrobić dla formatek zadokowanych w TPageControl (rozwiązanie docelowe).
--- Koniec cytatu ---
W zasadzie nie ma w tym nic skomplikowanego. Na pewno bez trudu byś do tego doszedł, jeśli miałbyś chęć przy tym posiedzieć, ale żeby oszczędzić Ci pracy, której na pewno Ci nie brakuje, podsyłam proste źródełko. Można zrobić to na pewno tak, a zapewne można również inaczej... wybór należy do Ciebie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej