Forum Główne > Testowo

Parę pomysłów co do rozwoju symulatora

<< < (2/17) > >>

Pr1:
To może dodamy jeszcze do pomysłu trzeciego, "przesypywanie" się tablic peronowych? Bo to chyba też należy do obowiązków dysponującej na mniejszych stacjach?

dedyk:
Widzę, że zjedliście pomysł numer 1 i 3. Ja również się przy tym nie opieram. Były to pomysły, które mi przyszły do głowy i które chciałem przedstawić światu do przedyskutowania. Widać, że chyba nie wniosą niczego atrakcyjnego do symulatora. Ale plus tego wszystkiego jest taki, że przy okazji poznałem nazwę ASDEK. :)

Ale uważam, że pomysł numer 2 to chyba powinien być zrealizowany, zwłaszcza, że nie ja jedyny miałem podobną sytuację.

Zacha:

--- Cytat: dedyk w 02 Wrzesień 2013, 12:26:39 ---A po to, gdyż takie są obowiązki dyżurnego. Jeśli symulator ma odzwierciedlać prawdziwe sterowanie ruchem to mógłby również i to symulować.

--- Koniec cytatu ---
A na co drugim posterunku na PLK jest ASDEK... I tak już jest niezły misz-masz urządzeń: wszystkie typy blokad, SSP, RASP. W Liskowie przy obecnym rozkładzie stacja i przyległe szlaki oraz bocznice są eksploatowane w 100% i można dostać "zajoba". Oczywiście są na sieci posterunki, gdzie różnorodność urządzeń oraz ilość czynności jest jeszcze większa, mimo wszystko ja bym szedł w kierunku budowy kolejnych posterunków, już realnych aby zwiększyć różnorodność symulatora, niż cały czas pompowanie czasu i nerwów w oblatane już Testowo.

MaKu:
Pozwolę sobie wtrącić 5 groszy.

Każdy pomysł się liczy i nie sądzę, aby od razu spisywać wszystko na nie. Z tym, że obecnie są inne priorytety i ważniejsze prace przy programie do wykonania.

W.F.:

--- Cytat: dedyk w 02 Wrzesień 2013, 12:46:52 ---
Ale uważam, że pomysł numer 2 to chyba powinien być zrealizowany, zwłaszcza, że nie ja jedyny miałem podobną sytuację.

--- Koniec cytatu ---

Problem był już poruszany kilkakrotnie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej