Forum Główne > Testowo

Parę pomysłów co do rozwoju symulatora

<< < (12/17) > >>

uetam:

--- Cytat: przekupiony w 03 Sierpień 2014, 23:11:24 ---A ruch na mojej stacji jest większy niż w Liskowie.                 

--- Koniec cytatu ---
No tak 15-18 pociągów na godzinę + manewry to jest mało. Strzelam, że przez Sokółkę przejeżdża podobna ilość pociągów ale na dobę...
 Jeżeli jest Ci za łatwo to możesz zasymulować sobie usterki.

Paweł:
Aktualnie trwają prace nad nową realistyczną stacją (ale niestety ruch nie będzie większy niż w Liskowie), stan prac jest zaawansowany, udoskonalany jest przy tym proces budowy posterunku wraz z dokumentacją, więc kolejne symulatory powinny powstawać szybciej* (przy odrobinie pomocy kogoś chętnego).

O Starzynach też myślałem, z uwagi na wielkość nie będą trudne do odwzorowania, część materiałów jest dostępna (zdjęcia pulpitu z raportu). Detale typu przypisanie szczelin do odcinków czy kolor centralki można ewentualnie później poprawić. A czy komuś będzie się chciało prowadzić ruch na takim małym posterunku? Pewnie będzie w sam raz dla początkujących użytkowników, poza tym pewnie połowa będzie go używała do symulowania katastrofy...

*w porównaniu do poprzednich, z naciskiem na "powinny"

TaKeT:
O to fajnie, może spróbuje bo obecnie to mnie to trochę przeraża (nakomplikowanie)... Mógłbyś zarzucić jakiegoś screna z nowego posterunku?

jageer:

--- Cytat: Paweł w 04 Sierpień 2014, 10:52:13 ---Aktualnie trwają prace nad nową realistyczną stacją (ale niestety ruch nie będzie większy niż w Liskowie), stan prac jest zaawansowany, udoskonalany jest przy tym proces budowy posterunku wraz z dokumentacją, więc kolejne symulatory powinny powstawać szybciej* (przy odrobinie pomocy kogoś chętnego).

--- Koniec cytatu ---

Yeah, już wszystko o Płaszowie zebrałem  ;)
Co do wielkości stacji i ilości pociągów - może być 100 na godzinę i samych przelotów. A może być mała stacja z długimi szlakami (nie SBL), kilka pociągów, manewrów i się człowiek więcej narobi...

przekupiony:

--- Cytat: mateu w 03 Sierpień 2014, 23:39:43 ---
--- Cytat: przekupiony w 03 Sierpień 2014, 23:11:24 ---A ruch na mojej stacji jest większy niż w Liskowie.                 

--- Koniec cytatu ---
No tak 15-18 pociągów na godzinę + manewry to jest mało. Strzelam, że przez Sokółkę przejeżdża podobna ilość pociągów ale na dobę...
 Jeżeli jest Ci za łatwo to możesz zasymulować sobie usterki.

--- Koniec cytatu ---

Słuchaj nie dość że w dzień jeździ kilkanaście pociągów w tym TWR Orlen, FPL, Orion Kolej, DB Schenker. To jeszcze w nocy jeżdźą. Także w porównaniu do Liskowa to jest jeszcze większy na mojej stacji. A co do usterek to hardcore mam człowieku ale radzę sobie bardzo dobrze. Także daje radę. Mam pytanko nie dało by się wydzielić SWDR do osobnego okienka to lepiej by usprawniło pracę dla mnie

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej