Forum Główne > ISDR - Tematy ogólne
Propozycja -nowy pulpit.
TaKeT:
Ten OSA-H jest bardzo ograniczony... U mnie na nastawni jest to do zdalnej obsługi p.odg. ... Np. na raz można podać tylko jeden ,,Sz" do tego u mnie jest wersja bez obsługi myszką :) Ja tam wole jak lisków jest taki jak teraz :)
IZKR:
Za testowanie OSA-H na ćwiczeniach na studiach z zajęć wyprosił mnie prowadzący. Jest tzw "studencka" wersja OSY-H. Pozwala na wiele. Można spokojnie spowodować sobie wypadeczek: np czołówkę. W forumowych symulatorach pociągi na ogół wyhamowują i czołówki nie ma (przynajmniej na głowicach rozjazdowych mnie się nie udało a wiele kombinowałem). Na studenckiej wersji wyświetliła się taka gwiazda z napisem w środku "BUM!!!" :) Zobaczył to prowadzący i out... ale jak się dowiedział, żem jest dyżurny ruchu z długim stażem to mnie zawołał z powrotem i zapytał co zrobiłem. Powiedziałem, że nie mam pojęcia.... A to takie proste sprawy...
Miałem tą wersję kiedyś u siebie. Bardzo funkcjonalna. Można było spokojnie się uczyć systemu z punktu obsługi. Może ma kto taką wersję? chętnie zassam.
CureQ:
Ja też bym z chęcią "zassał" tą wersję testową ;D
jageer:
--- Cytat: TaKeT w 05 Lipiec 2014, 12:13:29 ---Ten OSA-H jest bardzo ograniczony... U mnie na nastawni jest to do zdalnej obsługi p.odg. ... Np. na raz można podać tylko jeden ,,Sz" do tego u mnie jest wersja bez obsługi myszką :) Ja tam wole jak lisków jest taki jak teraz :)
--- Koniec cytatu ---
Może dyżurny ukradł myszkę ;) Sz jeden na głowice, tak też jest w urządzeniach typu "E", na niektórych budach. Jest też "Sabel" pulpit jak Osowy, ale do urządzeń typu "E".
--- Cytat: IZKR w 05 Lipiec 2014, 14:41:02 --- Jest tzw "studencka" wersja OSY-H. Pozwala na wiele. Można spokojnie spowodować sobie wypadeczek: np czołówkę.
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem, czy miałem okazję korzystać z tej samej, ale fakt. Można sąsiada zmusić do obrócenia blokady i "zawołać sobie od niego pociąg" itp.
IZKR:
--- Cytat: jageer w 05 Lipiec 2014, 21:05:06 --- Jest też "Sabel" pulpit jak Osowy, ale do urządzeń typu "E".
--- Koniec cytatu ---
Sabel, Osa-H, Sup... jeden walec. Te hybrydy były specjalnie na dowolne przekaźniki budowane. Różniły się nazwą, idea była jednakowa. Zobrazowanie też identyczne (może tylko jakieś szczegóły). Ja pisałem wcześniej, testowałem OSA-H wersję studencką. Pracowałem natomiast na SABEL-u. Na tym drugim nie było myszy. Wszystko z klawiatury. SUP-a znam tylko z opisu (mam gdzieś DTR-ki wszystkich tych hybryd). I w Gdyni PAT też coś dłubał w tym temacie ale nie pamiętam pod jaką nazwą. Zobrazowanie miał takie samo.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej