Forum Główne > Urządzenia srk

Co to za sygnał?

(1/6) > >>

fotolokomotyw:
Witam serdecznie!
Spotkałem się ostatnio z takim sygnałem, czy mógł by mi ktoś powiedzieć co on oznacza?
Jak go interpretować? Szukałem w E1 i nie mogę go do niczego dopasować...
(migające zielone u góry i zielona beleczka)

MaKu:
na telefonie dokladnie nie widze, czy ten pas zielony sie swieci.

Jezeli sie swieci, to sygnał sprzeczny - stój.
Jezeli sie nie swieci a na glowicy miga tylko zielone, to przy tym max, przy następsnym 100km/h.

Paweł:
Sygnał S7 bez dolnego pomarańczowego, czyli sygnał wątpliwy. Obwody projektowane są tak, aby nie dopuścić do takiej sytuacji (zgaśnięcie dolnego pomarańczowego powinno spowodować zgaśnięcie górnego światła i przerwanie obwodu pasa świetlnego, a odwzbudzone przekaźniki kontroli - zapalenie czerwonego). Gdzie widziałeś taki sygnał?

MaKu:
Sprzeczny czy wątpliwy? :p

Zacha:

--- Cytat: Paweł w 13 Luty 2011, 15:02:02 ---Sygnał S7 bez dolnego pomarańczowego, czyli sygnał wątpliwy. Obwody projektowane są tak, aby nie dopuścić do takiej sytuacji (zgaśnięcie dolnego pomarańczowego powinno spowodować zgaśnięcie górnego światła i przerwanie obwodu pasa świetlnego, a odwzbudzone przekaźniki kontroli - zapalenie czerwonego). Gdzie widziałeś taki sygnał?

--- Koniec cytatu ---
Czasem jednak może być tak, że żarówka pomarańczowego ledwo się jarzy, ale zamyka obwód, lecz nie widać tego z gruntu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej