Forum Główne > ISDR - Tematy ogólne

Elektroniczna Centralka Telefoniczna

(1/3) > >>

CureQ:
Witam. Wpadłem na pomysł żeby zamiast starej centralki KTE w symulatorze zastąpić ją taką http://www.kontrakt-bhp.com.pl/paul/kolej/srk/foto/urzdysp.jpg elektroniczną.Myślę, że dla tych, którzy się znają na budowie symulatora nie sprawiłoby to problemu, ponieważ na "moje oko" to chodzi tu tylko o podmianę grafiki centralki nie ingerując w zasadę działania.

CureQ:
Zrobiłem prototyp jak to mogłoby wyglądać. Jest to zrobione w paincie na szybko. Przykładowa centralka elektroniczna dla stacji Testowo. Połączenie odbywałoby się poprzez kliknięcie na odpowiedni posterunek tak jak jest to w rzeczywistości.

Paweł:
Pomysł nie jest nowy, ale na razie trzeba dopracować obecne rzeczy zamiast dorabiać nowe. Poza tym przydała by się instrukcja obsługi, bo te centralki nie działają dokładnie tak jak KTE, choćby dlatego że przyciski są jednocześnie kontrolkami, które sygnalizują więcej stanów niż tylko dzwonienie i połączenie.

CureQ:
Jak dla mnie pomysł ciekawy i warto go zrealizować. Wiecie może jak się nazywa fachowo ta centralka ?

Pr1:
Masz napisane na górnym pasku na zdjęciu, które dałeś w linku, w pierwszym poście...  Przynajmniej ktoś tak nazwał ten program.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej