Forum Główne > ISDR - Rozkłady jazdy

MaKu - rozkład jazdy Liskowo i Testowo

<< < (5/9) > >>

melis:
Ale o co Tobie kolego chodzi? Przede wszystkim, dlaczego rozkład Maku wczytujesz z osobnego pliku, skoro jest zaszyty w exe? Wybierz użyj standardowego rozkładu. Druga rzecz, to i ten z pliku ma stan początkowy od 6:00. Z osobnego pliku, mogą nie być składy ułożone na torach, ale nie ma to wpływu w tym wypadku, na przebieg symulacji.To chyba tyle w temacie?

Meril:
Cześć jestem tu nowy, pewnie pewnych rzeczy nie ogarniam, więc prosze o wyrozumiałość. Do rzeczy:
Coś mi nie pasuje z pociągami 11271, 2260, 22172, 2265.
11271 to ET22 (na 22172) i SM42 i wagony (2260) z Testowa do liskowa.
2260 jedzie z powrotem do testowa...
2265 to wagony z testowa, na 22172 (Przy okazji jest błąd w swdr bo jest relacji lisków-testowo, gdy przyjeżdża z testowa)
Które 22172 z powrotem zawozi do testowa.
Moje pytanie jest takie: Po jaką cholere te wagony jeżdżą w te i nazad? ??? Nie potrafie tego pojąć  :-[

EN57-002:
Może te wagony (od 2265 p. 10:31) jada z powrotem do Testowa poc. 22172 o 12:30 dla zapełnienia rozkładu i zrobienia manewrów w stacji?
Nie pamiętam tego RJ, zrobiłem swój, stąd musiałbym go przejść ponownie, by wiedzieć co i jak.

Meril:
O rany faktycznie. Patrzyłem tylko na rozkład, a wagony nazywają się "platformy TW pod rampe"  :-[ To w takim razie zostaje tylko bug że w swdr jest relacja na odwrót wpisana  :-[

Strzelec12:
Witam,
Chciałbym prosić o pomoc w rozpoznaniu rozkładu. Otóż mam problem z wyprawianiem pociągów głównie do Spedpolu. Część ze składów ma wpisane w opisie "oblot na (w) Lisków Miasto" oraz "obsługa manewrowa". Nie wiem czy wyprawiać je do Liskowa Rynku czy do Spedpolu bezpośrednio i na który obszar zakładu je wpuścić. Drugi problem to niepojawianie się pociągów w stałym kursowaniu oraz permanentne opóźnienia pomimo, że między wyprawieniem pociągów ze stacji ościennych istnieją np. 5 minutowe odstępy. Może to i jest "utrudnienie" ale występuje dość często i daje trochę emocji zwłaszcza gdy ma się wyprawiać jednocześnie 2 lub 3 pociągi w tym samym kierunku, a ruch na stacji Lisków jest dość duży.
Także zadam takie pytania:
1. Do Spedpolu pociągi na oblot wpuszczać na tor przy placu ładunkowym? Czy te same lokomotywy mają je stamtąd odebrać i odwieźć dalej?
2. Rozkładowe opóźnienia są sytuacją normalną?
3. Tefama wysyła/nie wysyła swoich lokomotyw (965 i 967), ponieważ rozpoczęcie symulacji nie ujmuje sytuacji braku składów do zabrania na jej starcie? Miałbym 3 czekające składy na wymianę do Tefamy (jeden usunąłem).

W samym rozkładzie występują jeszcze błędy typu 2 pociągi na tym torze postojowym, zgodnie z rozkładem albo brak pociągów z opisu w przejściach.
W załączniku przesyłam moją symulację celem lepszego zapoznania się.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej