Forum Główne > ISDR - Rozkłady jazdy
Problem z plikiem startowym RJ
dp116:
--- Cytat: radzik1998 w 11 Styczeń 2014, 18:18:10 --- :( No dobra tylko ja czytam ta dokumentację po raz kilkunasty i dalej nic nie rozumiem.
--- Koniec cytatu ---
To przeczytaj jeszcze kilka razy. Ja dopiera za którymś-nastym razem załapałem. ;)
radzik1998:
Ok. Już trochę załapałem, ale jak już zrobiłem ten wpis to przy starcie pokazuje mi komunikat, że program został uruchomiony w trybie tworzenia pliku startowego. Co z tym teraz zrobić? Z góry dzięki
MaKu:
Skoro chcesz utworzyć piki startowe, to uruchomiłeś program w trybie tworzenia pliku startowego.
radzik1998:
No dobra, ale jak zrobić te pliki co i gdzie trzeba wpisać
MaKu:
Ale czytałeś dokumentacje?
"Gdy będzie się zbliżać moment zapisania stanu, program automatycznie spowolni tempo symulacji i w odpowiednim momencie zapisze stan do pliku o nazwie "ddhhmm.sav", gdzie dd - skrót dnia tygodnia bez polskich znaków (pn, wt, sr, cz, pt, so, nd), hh - godzina, mm - minuta. Aby plik był poprawnie wczytywany przez program, do jego nazwy należy dodać nazwę pliku rozkładu jazdy bez rozszerzenia ("(rozkład)_ddhhmm.sav"). Po utworzeniu pliku należy otworzyć go i upewnić się, że działa prawidłowo i nie zostały pominięte żadne składy lub pociągi".
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej