Forum Główne > ISDR - Tematy ogólne
Problem z dźwiękiem na Linuksie (wydzielony)
(1/1)
dp116:
--- Cytat: EN57-002 w 11 Luty 2014, 21:19:16 ---bo na linuxie po ok. 5min stale gubi mi się dźwięk i nie słyszę nic
--- Koniec cytatu ---
Ja jak grałem na linuxie, miałem ten sam błąd. W dodatku dźwięk też był trochę zniekształcony. :(
Paweł:
Na Ubuntu 13.10 problem się nie pojawia. Dźwięk w symulatorze odtwarzany jest biblioteką DelphiX, być może nie jest ona kompatybilna z niektórymi wersjami systemu/Wine. Niestety nie jestem w stanie rozwiązać tego problemu w prosty sposób, prawdopodobnie jedynym wyjściem była by zmiana biblioteki DelphiX na coś innego.
EN57-002:
Ponieważ linuxy to takie stabilne systemy to nadal pracuję na ubuntu 10.04 LTS, ale na szczęście mam jeszcze windę więc mam na czym grać. Co do biblioteki DelphiX sprawdzę.
dedyk:
Witam serdecznie!
Ja steruję ruchem na Linux'ie od początku mojej przygody z ISDR tj. już od wielu miesięcy i nigdy nie miałem żadnych problemów z działaniem. Ostatnio też zaktualizowałem sobie dystrybucję do nowszej wersji i spotkała mnie miła niespodzianka, gdyż aplikacja zaczęła chodzić płynniej niż wcześniej. Ja u siebie używam dystrybucji Mageia 4, a moja wersja wine to 1.6.1.
Pozdrawiam,
Fryderyk
Nawigacja
Idź do wersji pełnej