Forum Główne > ISDR - Tematy ogólne
Prace nad symulatorem
Pr1:
A te odległe plany można wyliczać ze wzoru:
D = (b+2j)/(e*d*(h/24)*(2/3)*w)
gdzie:
b - liczba błędów, jakie się ujawnią
j - liczba nowych bajerów, jakie jeszcze będę chciał wprowadzić
e - współczynnik uwzględniający moją ochotę do siedzenia przy tym (w przybliżeniu 0,2)
d - współczynnik uwzględniający ilość mojego czasu wolnego w tygodniu (w przybliżeniu 0,4)
h - liczba godzin w dobie
w - zysk przyniesiony przez program [zł]
Tak? ;D
miki:
Nie można dzielić przez zero ;D
PrC31:
--- Cytat: jageer w 13 Marzec 2014, 12:52:48 ---Ja planuję się zabrać, ale na razie brakuje mi paru przycisków do pulpitu :D
@Prc - znajomy już wie, że jak będzie wylatywać płaszów to chętnie przyjmę :P Wstawię sobie do pracy ;D
--- Koniec cytatu ---
Jakby znajomy kluczy na budę zapomniał to mam kolejowego łoma, w sam raz do dyskretneegooo otwierania drzwi ;)
Do pracy go wstawisz.... No nie wiedziałem, że Ci układy torowe na posterunku pozmieniali. Jednak błędem jest myślenie, że przewozy z roku na rok maleją :D
Nie lepiej do sypialni ? Szanowną panią małżonkę wtedy przebrać po arabsku i schować w piwnicy.
Kamil99:
Może warto zrobić prostą małą stację taką jak np. Andrychów. Mógł bym pomóc przy rozkładzie itp.
dehu:
Podepnę się z "koncertem życzeń". Czy są przewidziane zmiany w postaci nadania priorytetów pociągów? W tej chwili mogę wysyłac pociąg za pociągiem na jednotorowym szlaku. Sąsiad zawsze się zgodzi na mój skład. A przecież IC ma na pewno większy priorytet w jeździe niż jakiś towarowy. Sąsiednie posterunki powinny mieć możliwość odmowy przyjęcia składu ze względu na np. kolejkę na jego stacji czy brak miejsca na przyjęcie i wtedy stoi. I jeszcze miodzio by było, gdyby obsługa mogła zgłaszać np. chęć skomunikowania. Takie codzienne życiowe sprawy. :) Dziękuję.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej