Forum Główne > Lisków (stara wersja symulatora)

Testowo Fabryczne

<< < (10/35) > >>

uetam:

--- Cytat: KRZAQ w 07 Marzec 2011, 22:26:15 ---
--- Cytat: Paweł w 07 Marzec 2011, 22:06:38 ---
--- Cytat: KRZAQ w 07 Marzec 2011, 21:16:37 ---A telefonogram "pociąg nr odjechał"??:>

--- Koniec cytatu ---

Wcześniej było żądanie pozwolenia, więc wiadomo jaki jest numer pociągu.

--- Koniec cytatu ---
To było pytanie prowokacyjne :P Tu macie rację :D chodzi mi o praktyczną kwestię. Ten typ blokady (do TW) nie wydaje dźwięków. Trzeba wytrzeszczać gały w stronę strzelin odcinków czy pociąg odjechał czy nie ;)

--- Koniec cytatu ---
Oj to zrobie wam zglaszanie skoro juz tak ladnie prosicie :)

--- Cytuj ---Z tym semaforem to jest różnie raz się podaje a raz nie, ułożenie zwrotek prawidłowe, nawet ewentualne zależności brałem pod uwage. A i taka moja jedna sugestia bardziej mi sie podobało jak post. odst. Tęcza był nieczynny , ale to oczywiście wizja autora i chwała za to, że stworzył takie dzieło. Pozdrawiam!
--- Koniec cytatu ---
Najlepiej,zebys zrobil screena albo lepiej - save i podeslal tutaj.

Paweł:

--- Cytat: KRZAQ w 07 Marzec 2011, 22:26:15 ---Ten typ blokady (do TW) nie wydaje dźwięków. Trzeba wytrzeszczać gały w stronę strzelin odcinków czy pociąg odjechał czy nie ;)

--- Koniec cytatu ---

Tu zdania są podzielone - niektórzy mówią że się wtedy dzwoni z odjazdem, a niektórzy że nie. Pewnie znowu zależy od zwyczajów dyżurnych w danym regionie - w takim razie trzymam się wersji z Ir-1. Akurat przy takiej blokadzie (pozwolenie + izolacja szlaku) prowadzi się tak jak przy SBL, czyli tylko przyjazd/odjazd z własnej stacji.

jageer:

--- Cytat: KRZAQ w 07 Marzec 2011, 22:26:15 ---Ten typ blokady (do TW) nie wydaje dźwięków. Trzeba wytrzeszczać gały w stronę strzelin odcinków czy pociąg odjechał czy nie ;)

--- Koniec cytatu ---

Można wmontować "buczek" jak pociąg zajmie 1 odcinek :D Taki "na lewo".
Zresztą po to są, żeby obserwować, a nie chcielibyście po otrzymaniu jaki pociąg jedzie, żeby potem już wszystko było automatycznie  :P :P Może wybieranie przebiegów głosowo  8)

uetam:

--- Cytat: jageer w 07 Marzec 2011, 22:39:43 ---

--- Koniec cytatu ---

Można wmontować "buczek" jak pociąg zajmie 1 odcinek :D Taki "na lewo".
Zresztą po to są, żeby obserwować, a nie chcielibyście po otrzymaniu jaki pociąg jedzie, żeby potem już wszystko było automatycznie  :P :P Może wybieranie przebiegów głosowo  8)

--- Koniec cytatu ---
Takich blokad nie stosuje sie na szlakach dluzszych niz 3-4km wiec generalnie nie ma sensu zglaszac drugi raz odjazdu :)
Macie powtarzacz semaforow wyjazdowych z TW wiec pi razy oko wiadomo gdzie znajduje sie pociag i za ile przyjedzie.
http://isdr.pl/tf/070311v10.rar
-wersja z 'nowym' pulpitem przygotowanym pod nastawianie przebiegowe.

igor:
Patrykos,

rozkład właśnie testuje Mateł - a ja pracowicie poprawiam błędy i spełniam Jego zachcianki :-)  Za jakieś dwa dni plik .roz będzie do pokazania.
Potem trzeba jeszcze poprawić nieco rozkład do TW - i już będzie baza pod multi. ;-)
Reasumując - chwilę cierpliwości plis.

i.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej