Forum Główne > Lisków (stara wersja symulatora)
Testowo Fabryczne
uetam:
--- Cytat: Daniel w 08 Marzec 2011, 21:37:07 ---No nie wiem, czy tak na wszystkich posterunkach w rzeczywistości, na niektórych nie wychodzi blok jak jest wciśnięty przycisk, i w razie kontroli to nie za ciekawie jest ;)
--- Koniec cytatu ---
Ze co prosze ?:)
Na wiekszosci stacji przy blokadzie EAP na liniach dwutorowych jest mozliwosc wcisniecia i przekrecenia przycisku pozwolenia. Nie ma to zadnego negatywnego wplywu na dzialanie blokady.
To tak jakbys chcial przy kazdym pociagu dzwonic i pytac sie o wolna droge po 'swoim' torze na linii dwutorowej gdy nie ma zadnych obostrzen.
Daniel:
U mnie jest tak, stacja A żada pozwolenia i na każdy pociąg sie daje osobno pozwolenie, po odjeździe daje odejście nr pociągu itd., a szlak dwutorowy. Po przejeździe pociągu wszystkie urządzenia powinny być w stanie zasadniczym!
uetam:
--- Cytat: matek__9292 w 08 Marzec 2011, 21:06:34 ---Nie mogę podać semafora G. Nie ma usterki, Blok jest wolny i zwrotnice prawidłowo ustawione.
I pociągi nie wyjeżdżają z tefamy
--- Koniec cytatu ---
Pokaz screena albo save.
Patrykos:
--- Cytat: matek__9292 w 08 Marzec 2011, 21:06:34 ---Nie mogę podać semafora G. Nie ma usterki, Blok jest wolny i zwrotnice prawidłowo ustawione.
I pociągi nie wyjeżdżają z tefamy
--- Koniec cytatu ---
Co do semafora to nie potwierdzam, a co do TEFAMY to zgłaszałem.
uetam:
--- Cytat: Daniel w 08 Marzec 2011, 21:43:42 ---U mnie jest tak, stacja A żada pozwolenia i na każdy pociąg sie daje osobno pozwolenie, po odjeździe daje odejście nr pociągu itd., a szlak dwutorowy. Po przejeździe pociągu wszystkie urządzenia powinny być w stanie zasadniczym!
--- Koniec cytatu ---
Przeciez sa w stanie zasadniczym.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej