Forum Główne > ISDR - Tematy ogólne
[Pomysł] Ciekawe pomysły na udoskonalenie ISDR
mcgiwer:
--- Cytat: axtomek w 12 Maj 2014, 14:13:22 ---Czy zamierzasz się podjąć osobiście przetworzenia tej biblioteki na odpowiednie moduły, czy proponujesz, aby zajęli się tym inni? ;)
--- Koniec cytatu ---
mogę spróbować sam, ale każda pomoc będzie mile widziana ;)
--- Cytat: axtomek w 12 Maj 2014, 14:13:22 ---Poza tym nie jestem pewien, w czym Twoim zdaniem miałoby pomóc rozbicie jednej dużej biblioteki, na kilka mniejszych - tak konkretnie.
--- Koniec cytatu ---
Jak napisałem w PM do Pawła, rozbicie kodu na mniejsze pozwoliło by pracować na mniejszych partiach kodu (zamiast pracować na raz nad 16,3 tys. linijkami kodu), co przyśpieszyło by prace rozwojowe.
Pracuję nad tak zwaną mindmapą (mapą myśli jakby ktoś nie wiedział co to jest ;) ) która schematycznie pokazała by przykład proponowanego przeze mnie rozwiązania.
Paweł:
--- Cytat: mcgiwer w 12 Maj 2014, 18:47:46 ---
--- Cytat: axtomek w 12 Maj 2014, 14:13:22 ---Poza tym nie jestem pewien, w czym Twoim zdaniem miałoby pomóc rozbicie jednej dużej biblioteki, na kilka mniejszych - tak konkretnie.
--- Koniec cytatu ---
Jak napisałem w PM do Pawła, rozbicie kodu na mniejsze pozwoliło by pracować na mniejszych partiach kodu (zamiast pracować na raz nad 16,3 tys. linijkami kodu), co przyśpieszyło by prace rozwojowe.
--- Koniec cytatu ---
Aktualnie prace rozwojowe raczej pójdą w kierunku innym, niż rozbudowa kodu źródłowego. Wspomniana biblioteka jest doprowadzona do takiej funkcjonalności, że nie wymaga większych zmian, nie licząc wprowadzanych od czasu do czasu poprawek. Inna sprawa, że próby jej ruszania to jak gra w bierki ;)
piotr1859:
Najpierw powstał interfejs pulpitu a później kod? Wiem, ze to głupie pytanie ale ktoś musi takie zadawać :D
Paweł:
Jaki interfejs pulpitu i jaki kod masz na myśli?
axtomek:
Nie jestem pewien, ale pewnie chodzi mu o elementy wizualne (komponenty osadzone na formatce) i bibliotekę.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej