Forum Główne > Testowo
Blok poczatkowy
axtomek:
--- Cytat: krzysiuwroc w 12 Kwiecień 2014, 13:01:37 ---Tzn, tylko pytam, nie że tak się stało tylko tak z ciekawości. A możecie w tym nowym ISDR 2014 dołożyć takie zdanie ''zablokuj blok początkowy''?
--- Koniec cytatu ---
No dobrze, ale w jakich okolicznościach byś to wykorzystywał... niech zgadnę... w żadnych? :)
Skoncentrujmy się proszę na istotnych problemach :)
W.F.:
Może nie całkiem na temat ale we wzorcach wypowiedzi przez łącze zapowiadawcze przydałoby się takie zdanie "Pociąg XXXXX na razie bez wjazdu". Byłaby to sensowna odpowiedź na ponaglenie AI "Co z pociągiem XXXXX" w sytuacji gdy przez dłuższy czas nie możemy podać dla niego semafora wjazdowego.
taper:
Kolego W.F. kombinuj, mnie też nie zawsze się udaje zrobić tak jak trzeba;p. Od czego masz "telefoniczne zapowiadanie pociągów".
W.F.:
Wprowadzać z tego powodu telefoniczne zapowiadanie pociągów. Dobrze zrozumiałem ???
Chyba bez sensu. Nie to pewnie coś innego. Nie mogę się domyślić. Nie jestem "praktykiem" :)
EN57-002:
Też już proponowałem, aby był telefonogram np. w stylu "Poc. xxxx stoi pod wjazdowym" lub "Dla poc. XXXX brak toru wolnego", bo jednak AI się pyta co z poc. i nie ma jak odpowiedzieć.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej