Forum Główne > Ruch kolejowy

Dialogi.

(1/9) > >>

robert051:
Mam właśnie zrobić pracę domową z przedmiotów zawodowych. Chodzi o to że mam przyjąć pociąg o nr 203. Wydać mu rozkaz.  Wyprawić na szlak jako pociąg roboczy. Ponownie go przyjąć ze szlaku i wyprawić jako pociąg o nr 204 dalej w drogę.
Według mojej wiedzy to w takim wypadku pociąg powonień dostać rozkaz pisemny Nrob. Jeśli tak to zaczynają się schody bo nie wiem jak napisać dialog po którym do mnie na nastawnie przyszedł by Kierownik i Maszynista tego pociągu po rozkaz.

Ułożyłem coś takiego ale to mnie się jakoś nie podoba i nie wiem jak to zmienić.

--- Cytuj ---(Pr) – Mechanik od 203 do Pruszkowa
(Rob-1)(Mech) – 203 zgłaszam się
(Pr) – Przyjdzie Pan i Kierownik do Mnie do Nastawni po Rozkaz Pisemny S
(Rob-1)(Mech) – Zrozumiałem
--- Koniec cytatu ---

Zacha:
Maszyniści i drużyny pociągowe zazwyczaj uważają się za hrabiów, więc na nastawnie ci nie przyjdą :P Albo podyktuj przez radio, albo zanieś im do lokomotywy.

Patrykos:

--- Cytat: Zacha_SW w 08 Marzec 2011, 16:09:53 ---Maszyniści zazwyczaj uważają się za hrabiów, więc na nastawnie ci nie przyjdą :P Albo podyktuj przez radio, albo zanieś im do lokomotywy.

--- Koniec cytatu ---
A to u mnie jest wręcz przeciwnie, pchają się do tych pań dyżurnych kolejkami :P

Zacha:
No, to już inna sytuacja :) Ale Robert051 raczej nie jest ładną i zgrabną panią dyżurną więc sam będzie musiał się pofatygować :P

rustsaltz:
Czy przepisy nie zabraniają opuszczania czynnej lokomotywy? Kiedyś widziałem sytuację, że rozkaz pisemny "S" dostarczała pani dyżurna (wyjazd na lewy był).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej