Forum Główne > Lisków (stara wersja symulatora)

Wykolejenie się składu

(1/1)

Damian231:
Witam, mam problem ponieważ nie wiem co mam zrobić, gdy zderzy się jeden pociąg z drugim...
Wypuściłem z Liskowa do Wilamowic po torze właściwym pociąg MPE 81103 skład ten nieoczekiwanie zatrzymał się na szlaku(!)... Moja wina nie sprawdziłem tego zadzwoniłem do Tęczy i podałem, że pociąg 81103 odjechał. Tym czasem, Blokada się zwolniła i wyprawiłem pociąg APM 89125.
Składy te spotkały się na przejeździe kolejowym (72.034) zderzając się. Pytanie brzmi : Co mam zrobić gdy zderzą się pociągi, czy one jakoś znikną czy trzeba zaczynać grę od nowa?

djuzi:
Należy wezwać komisję kolejową, a dyżurny ruchu, który do tego dopuścił już może pakować środki higieny osobistej do aresztu.

axtomek:
Niestety Damian231: W zasadzie ISDR nie jest typową grą komputerową, w której gdy Cię zabiją, to zostają Ci jeszcze dwa życia. W ISDR jest położony silny nacisk na realizm, a w rzeczywistości, gdyby do czegoś takiego doszło, pociągi by nie zniknęły, tylko pojawił się prokurator z zarzutem spowodowania katastrofy w ruchu lądowym.
A teraz pytanie, czy Tobie zależy na realizmie, czy na tym, żeby sobie "popykać" w ISDR-a? Jeśli na tym pierwszym, lepiej zacznij od nowa i nie zabij tym razem kilkudziesięcioro ludzi.  ;) Jeśli zaś na tym drugim, to chyba jeszcze była możliwość usunięcia składów z gry, gdy się coś ostro spier...niczyło w trybie debugowania, ale to zabawa raczej dla zaawansowanych, ja bynajmniej nigdy tego nie robiłem, więc jak dokładnie to zrobić na pewno Tobie nie powiem.  :-X

taper:
A nie prościej wgrać save z przed wypadku?

Pr1:
Ale jak to "się zatrzymał"?

--- Cytuj ---Moja wina nie sprawdziłem tego
--- Koniec cytatu ---
Jak miałeś sprawić jak nastawnia jest ho, ho, ho i jeszcze dalej? Jak pociąg zatrzymuje się na szlaku to przy tej blokadzie nie ma szans tego zobaczyć. Maszynista powinien poinformować.

--- Cytuj ---Blokada się zwolniła
--- Koniec cytatu ---
Jak się zwolniła jak nie miała prawa się zwolnić? Przecież pociąg ten stał na szlaku.

Z tego co opisujesz to jest to wina ISDR'a z Tęczy, który (nie wiadomo dlaczego) zwolnił blokadę bez przejazdu pociągu - błąd programowy.

Daj plik sav z sprzed wypadku i po wypadku. Pobawimy się w komisję  :P
---
Jak chcesz usunąć skład to po prostu wchodzisz w debugowanie i tam masz "Składy". W nazwa wpisujesz numer składu i naciskasz usuń.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

Idź do wersji pełnej