Forum Główne > ISDR - Tematy ogólne

Wykonanie polecenia wydanego za pomocą rozkazu S

<< < (2/2)

taper:

--- Cytat: IZKR w 02 Maj 2014, 17:33:35 ---niby jak to ma się do reala? Takie polecenie: "można jechać" nie istnieje. Dlatego właśnie teraz stosuje się do tego R-305

--- Koniec cytatu ---
To chcesz symulator, czy real? Symulator nie odwzoruje tego co realny świat. Jak napiszesz w rozkazie S "zezwalam po otrzymaniu tego rozkazu obalić flaszkę i jechać dalej", to komputer powtórzy Ci to co napisałeś, ale czy mech obali flaszkę?
Niestety musisz trzymać się ram programu.
PS. Wzorcowego sava dalej ni widu, ni słychu, a już myślałem że zobaczę jak to się robi. :P

jageer:
Gdybyśmy chcieli odwzorować wszystkie sytuacje dnia codziennego, to nie wiem, czy jest to możliwe w stopniu nawet 50%....

IZKR:
Faktycznie, masz rację.

A'prpos twojego podpisu: przypomniała mi się stara zasada urządzeń kształtowych

"Jak tarcza się kładzie
To semafor się podnosi"

Daje to do mojego podpisu.

Zacha:

--- Cytat: IZKR w 03 Maj 2014, 18:11:18 ---A'prpos twojego podpisu: przypomniała mi się stara zasada urządzeń kształtowych

"Jak tarcza się kładzie
To semafor się podnosi"

--- Koniec cytatu ---
To było o małżeństwie kolejowym: "Jak tarcza się kładzie to semafor staje" :D

djuzi:
Sytuacją nietypową nazwałbym taką, o postępowaniu w której jednoznacznie nie mówią treści zawarte w instrukcjach.
To, że wygasanie semafora powinno być rzadkością, choć niestety nie jest - to swoją drogą.

Jeśli chodzi natomiast o odwzorowanie możliwie wielu zachowań dla różnych sytuacji - trzeba będzie dodać to jako kolejny punkt na liście rzeczy do dorobienia.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej