Forum Główne > Ruch kolejowy

polecanie i zgłaszanie

<< < (5/13) > >>

jageer:

--- Cytat: Zacha w 03 Maj 2014, 18:39:26 ---Z tym, że na naszej sieci większość "zaników napięcia" w srk występuje z powodu fatalnej izolacji i dławików a nie zasilania... Nie jeden mechanik się śmiał, że może sobie sam semafory wygaszać.

--- Koniec cytatu ---

Dlatego kumaty stanie dalej, żeby podczas rozruchu nie "zbić" semafora, a jak wygaśnie "z jego winy" to powie dyżurnemu i po wymianie zdań poleci dalej, bez biurokracji ;)

IZKR:
Przestrzegam jednak przed zbędnym "gadulstwem" przez radio. Jak sie jakaś "głupota" nagra i taki IZKR to odsłucha to może chcieć drążyć temat :)

Hedonista:
Zwalanie dyżurnych wygaszania semaforów na zaniki to moim zdaniem właśnie takie niepotrzebne gadulstwo, wygasło i tyle, tak naprawdę nie zna się rzeczywistej przyczyny wygaśnięcia, Pwl trzyma więc jedzie się dalej i nie ma co wnikać...

A w sprawie polecania i zgłaszania można jeszcze coś dodać jeśli chodzi o sytuacje, w których przy okazji innych obostrzeń dodatkowo się je wprowadza czy temat już został wyczerpany?

IZKR:
W kwestii TPIZPDP: reguluje to par 39 ust 7 pkt. 1 i 2 Ir-1. Jest dużo przypadków takiego działania. Nie mam wersji edytowalnej Ir-1, żeby tu to wkleić. Odsyłam do instrukcji.

--- Cytat: Hedonista w 03 Maj 2014, 19:29:32 ---...tak naprawdę nie zna się rzeczywistej przyczyny wygaśnięcia, Pwl trzyma więc jedzie się dalej i nie ma co wnikać...
--- Koniec cytatu ---
I to jest właśnie podstawa, żeby usunąć taką dowolność. Dyżurny ruchu nie ma odpowiedniej wiedzy, żeby ot tak sobie ... jechać dalej i nie wnikać...

Hedonista:
§38, tak wiem, chodziło o przykłady praktyczne ale ok można zamknąć temat.

--- Cytat: IZKR w 03 Maj 2014, 19:40:45 ---I to jest właśnie podstawa, żeby usunąć taką dowolność. Dyżurny ruchu nie ma odpowiedniej wiedzy, żeby ot tak sobie ... jechać dalej i nie wnikać...

--- Koniec cytatu ---

Przy wygaśnięciu sem. to Pwl-ka stoi na straży bezpieczeństwa, dlatego nie trzeba zastanawiać się nad przyczyną wygaśnięcia, to że dyżurny wprowadzi TZP nie zwiększy bezpieczeństwa.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej