Forum Główne > Urządzenia srk

Powtarzacz To na pulpicie kostkowym.

(1/4) > >>

jageer:
Dorwałem pewien układ kilku kostek z pulpitu (niestety nie wiem jaki posterunek). Ale chodzi o to, że TO ma na pulpicie powtarzacz tylko 1 komorowy (pomarańczowa soczewka), SP sema już normalny i semafor też.

Pytanie: Czy możliwe, że po podaniu wjazdu soczewka od TO pulsuje? Czy po prostu na gruncie tarcza też ma tylko 1 komorę? Jeżeli tak, to dlaczego wskazuje na stale, że wjazd na stój? Jak wspomniałem, powtarzacz semafora wskazuje na to, że można podać zezwalający.

Droznik:
Chyba nie masz kostki z mojego pulpitu :)
Ja mam tak jak się wjeżdża do mnie na stację. Wjazd jest zawsze z V40 ponieważ rozjazd jest w minusie, więc na tarczy jest tylko albo stałe żółte albo migające :)

jageer:

--- Cytat: Droznik w 03 Maj 2014, 16:53:56 ---Chyba nie masz kostki z mojego pulpitu :)
Ja mam tak jak się wjeżdża do mnie na stację. Wjazd jest zawsze z V40 ponieważ rozjazd jest w minusie, więc na tarczy jest tylko albo stałe żółte albo migające :)

--- Koniec cytatu ---

Nie, od Ciebie nie ;-) Czyli rozumiem, że jak podasz wjazd to żarówka w kostce pulsuje?

IZKR:
Ja spotkałem się z takim jednopunktowym rozwiązaniem: powtarzacz jednokomorowy tarczy ostrzegawczej bez względu na jaki sygnał zezwalający wyświetlony był semafor wskazanie powtarzacza na zielono. Jak semafor był na stój to powtarzacz tarczy był pomarańczowy. Oczywiści to było na pulpicie kostkowym. Zasadą jest, że powtarzacz ma kontrolować (wskazywać pracę sygnalizatora). Na urządzeniach kształtowych taką kontrolę dawały odwrotne/wsteczne światła (w nocy) białe lub matowobiałe.

uetam:
Strzelam ze przy Os1 powtarzacz na pulpicie bedzie pomaranczowy a przy wszystkich pozostalych sygnalach czyli Os2,Os3 i Os4 bedzie po prostu ciemny.
Na pulpitach w standardowych urządzeniach typu E powtarzacz może wskazywać tylko czerwone=S1, pomarańczowe=Os1, niebieskie=Ms1, białe=Ms2, białe pulsujące=Sz oraz zielone=wszystkie pozostałe sygnały które możemy wyświetlić na semaforach, tarczach ostrzegawczych i powtaraczach.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej