Forum Główne > Ruch kolejowy
Książka "Technika ruchu kolejowego" B. Gajda
piotr1859:
Czy ktoś może z Was posiada w książkę Technika ruchu kolejowego Gajdy tom 1 i 2 w formie PDF?
EN57-002:
Może to coś pomoże, ale czasami one tanio są na allegro, a taką zawsze można wziąć do ręki i poczytać.
IZKR:
--- Cytat: piotr1859 w 09 Maj 2014, 16:36:04 ---Czy ktoś może z Was posiada w książkę Technika ruchu kolejowego Gajdy tom 1 i 2 w formie PDF?
--- Koniec cytatu ---
Ale na co ci to? I tak bez Ir-1, Ir-7, Ir-9 oraz Ie-1 nic z miejsca nie ruszysz. Technika ruchu to tylko podpowiadacz. Chcesz być na bieżąco? zapoznaj się z instrukcjami. Ale to jest moje zdanie... prywatne.
uetam:
^^^
Ty naprawdę wierzysz w to, że osoba mająca małe lub nie mająca wcale pojęcia o prowadzeniu ruchu wyniesie coś z instrukcji których się praktycznie nie da czytać?
IZKR:
Ano wierzę. Sam nigdy z żadnego "podpowiadacza" nie korzystałem. Kiedyś miałem w rękach "Poradnik dyżurnego ruchu" ale to wywalanie pieniędzy na darmo. Z tym, że ja zaczynałem od Technikum Kolejowego na kierunku Eksploatacja i naprawa taboru kolejowego. Potem praca na warsztacie spalinowym, potem wojsko i po wojsku przeniesienie do ruchu... zwrotniczy... itd. Pierwszą R-1 na własność (obecnie Ir-1) dostałem od ojca w 1986 roku. W twardych okładkach pokrytych płótnem. 13-ta poprawka spowodowała konieczność jej utylizacji :P . Na kurs dyżurnego ruchu (z cz. handlową) poszedłem z wystarczająca wiedzą. Potem już było tylko gorzej ...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej