Forum Główne > ISDR - Tematy ogólne

Ćwiczenia dla dyżurnych ruchu

<< < (3/7) > >>

MaKu:

--- Cytat: piotr1859 w 04 Czerwiec 2014, 15:58:42 ---Każdy pomysł, to marzenia o idealnym symulatorze dyżurnego ruchu, niestety żeby tak było potrzeba znacznie potężniejszej ekipy do zrealizowania tych wszystkich pomysłów...

--- Koniec cytatu ---

To zamiast pisać, że każdy pomysł jest krytykowany, napisz w jaki sposób możesz wspomóc rozwój.

Tylko nie, że utworzeniem bitmapy fikcyjnego posterunku.

jageer:

--- Cytat: piotr1859 w 04 Czerwiec 2014, 15:58:42 ---Każdy pomysł, to marzenia o idealnym symulatorze dyżurnego ruchu, niestety żeby tak było potrzeba znacznie potężniejszej ekipy do zrealizowania tych wszystkich pomysłów...

--- Koniec cytatu ---

Żeby było idealnie, to się nie da. Każdy ma inny koncept i chce co innego. Ja np. próbuję podpiąć prawdziwy pulpit pod ISDR-a i mi to wystarczy. Ktoś inny chce 3d, tutaj jakieś "zadania" - może komuś marzy się wprowadzenie punktacji? Za opóźnienia minus, za prawidłowe prowadzenie ruchu plus...

EN57-002:

--- Cytat: Strzelec12 w 03 Czerwiec 2014, 20:02:34 ---Co sądzicie o pomyśle ćwiczeń dla dyżurnych ruchu dla stacji Testowo? Jeśli wyrazicie pozytywną opinię o moim pomyśle to mogę przygotować scenariusze zdarzeń.

--- Koniec cytatu ---
To nie jest nic nowego. Różne pomysły się przewijają. Ostatni jaki podobny pamiętam to przekazywanie sobie dyżuru po 12h, z dokumentacja do dalszej pracy. Też pomysł był i w zasadzie tyle. Inne pomysły były w wątku "Parę pomysłów co do rozwoju symulatora", ale jak napisał jageer każdy ma swoją koncepcję gry w symulator i ją w jakimś tam stopniu realizuje.

--- Cytat: jageer w 04 Czerwiec 2014, 19:20:56 ---może komuś marzy się wprowadzenie punktacji? Za opóźnienia minus, za prawidłowe prowadzenie ruchu plus...

--- Koniec cytatu ---
To symulatorem gdzie jest punktacja jest stary Poznań Gł. wersja z rozkładem 1989 dość trudna i 1993. Nawet czasami gram w niego, ale to tylko wprowadzanie poc. do stacji, ich wyprawianie, formowanie, bez obsługi urządzeń, zresztą pewnie część z Was zna go.

MaKu:
Proszę bardzo. Sytuacja która może wydarzyć się wszędzie.
Oczywiście składu 36223 nie usuwamy w debugowaniu.

Plik .sav do najnowszej wersji Testowo, do standardowego RJ.

IZKR:
Mamy prawdopodobnie kat B03 (zakładam, że ofiar nie ma)

R6, R5 (oba końce) i R3 brak kontroli położenia... prościzna. Mogę być przewodniczącym komisji? Uprzedzam, że mam uprawnienia :)
Pociąg przyjmowany na co? Sz na nie utwierdzoną drogę przebiegu? Kicha. ISDR już odsunięty od czynności do zakończenia dochodzenia :(

Dobra... teraz komisja spisała stan urządzeń z gruntu, przekaźnikowni i pulpitu nastawczego (plomby, liczniki, stan szczelin torów, rozjazdów i blokad liniowych. Zdjęcia z gruntu zrobione...Skrajnia po sąsiednim torze zachowana.

Zezwalam jako przewodniczący komisji przystąpić nowemu ISDR do rozwiązania tego węzełka.

A ja idę pisać protokół miejsca oględzin wypadku... a wy się ... testujcie... w Testowie.

Ewentualnie poproszę później opis działania w edytorze tekstowym (punkt po punkcie) a ja poczytam i się odniosę (kto chce oczywiście)

Ach.. przejazd 20.239 można już otworzyć

MaKu... zostajesz powołany na członka komisji :) idę do sklepu po browary bo mi się skończyły

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej