Forum Główne > ISDR - Tematy ogólne
Ćwiczenia dla dyżurnych ruchu
MaKu:
Chcieli, to niech mają i kombinują. ;)
IZKR:
Macie prawo pytać członków komisji jak z czymś macie wątpliwości. Tak jak w realu. gg 382325 mam włączone
Hedonista:
Póki co wyłączyłem "denerwujący" dzwonek, rozwiązałem drogę przebiegu, otworzyłem przejazd i wezwałem pomoc do rozprutych R3 R5cd, zerwałem plombę z Kr-a i resztę zostawię na jutro... W opcjach nie widzę funkcji wezwania pomocy do wkolejenia składu, nie ma jej?
Zacha:
A jak wprowadzamy adres czternaście? :) Pociąg można wkoleić w Debugu bodajże. Przede wszystkim na początku powinniśmy zamknąć lub wstrzymać wyprawianie po torze nr1 do Śl oraz (korzystając z możliwych w symulatorze środków) powinniśmy wezwać drezynę ze sprzętem i ewentualnie lokomotywę do ściągnięcia jednostki. Dodatkowo należy zgłosić rozprucie rozjazdu 5cd w celu sprawdzenia (bo wiadomo, że 3 jest rozorany). Ciekawe, dlaczego 5ab był przestawiony do minusa bez kontroli w trakcie wjazdu 36223 :) W dodatku należy założyć sponę na 5cd, jeśli chcemy prowadzić ruch po dwójce.
EN57-002:
Powiedzmy, że to co przyszło mi do głowy odnośnie zdarzenia. NIe wiem tylko jak otworzyć zaryglowany przejazd w km. 20.649, bo izolacji torowej w/g instrukcji nie zwolnię jak stoi tam skład. Punkty działań w załączniku no i wiem, tam ma być rozkaz pisemny nie szczególny.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej