Forum Główne > Inne
Archiwalne rozkłady jazdy dla Jasła i okolic.
greg86:
--- Cytat: MaKu w 08 Czerwiec 2014, 09:51:38 ---Nie chcę być złośliwy, lecz po IE nie spodziewałbym się, że cokolwiek zadziała :>
--- Koniec cytatu ---
No dobra ;) a co podziała? Wszystko mi zwraca błąd o braku, albo dostępu, albo pliku docelowego. >:(
BTW, szkoda, że pod Windows 8.1 nie działają już aplikacje Hafas, nawet pod emulatorami DOS.
Droznik:
Co do Wąchocka, ciekawe kiedy zakończy się remont 25, bo już Pan/Pani sołtys mają dosyć pociągów stojących im na jedynym przejeździe :) A to krzyżowania, a to coś na sąsiedniej stacji się dzieje ;p
Co do obecnych rozkładów i to legalnie, wystarczy pójść na stacje i obserwować co jedzie i skąd jedzie. Potem można dotworzyć analogie np beczki to z Gdańska do rafinerii Jasło :)
MaKu:
Ja mam opere 12.17 i chodzi.
Jaki masz net? Znaczy od jakiego dostawcy?
Slowcio1111:
@Droznik wszystko ok, tylko że teraz nic nie jeździ i jeździć nie będzie do 1 września, bo na Rzeszów - Jasło trwają niekończące się remonty, a do Jedlicza mam kilka dobrych kilometrów. Tam pociąg (stonka lub rumun z kilkoma beczkami) jedzie co kilka dni, zwykle do rafinerii. W Jaśle też jest rafineria i tam pociągów powinno być trochę więcej, ale o jeździe tam nie ma mowy. Jedynym sposobem jest słuchanie radia, które posiadam, ale ono nie sięga do Jasła. (fabryczna antena i dolina) Może ktoś by mi poradził jaką antenkę zrobić by złapało Jasło? (ok.15km) Dodam, że niedaleko mam górkę, na którą mogę wyjść i mam widok bez przeszkód na to miasto.
EN57-002:
Link do tego ftp jest do cegieł sfotografowanych. Mam gdzieś link do cegieł tego samego autora jednak zeskanowanych w znacznie lepszej jakości, które udało mi się już kilka lat temu ściągnąć. Jak znajdę to wkleję.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej